Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tisztelitek az ételt, amit...

Tisztelitek az ételt, amit megesztek ?

Figyelt kérdés

2022. jan. 18. 13:04
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
90%
Kérlek ne tegyél fel kérdést ha a számodra nem tetsző válaszokat törölteted. Akkor hozzál döntést magad, magadnak. Köszönöm!
2022. jan. 21. 09:21
 22/40 anonim ***** válasza:
97%
Valamilyen szinten igen! Múlthétvégén pl marha pörköltöt csináltam és büszke voltam magamra mert ízlett mindenkinek és a húst is "tiszteltem" mert jó főzéshez jó alapanyag is kell! :D
2022. jan. 21. 17:49
 23/40 anonim ***** válasza:
97%
Igen, végig szépen vágom fel a rántotthúst és mondom neki milyen finom! Viccen kívűl, nem pazarlok, ritkán hagyom ott az ételt max elteszem későbbre, sajnos a családomban van aki minden vásárlásnál vesz kenyeret pl és sok rossz minőségű is van ami 2 nap múlva szivacs állagú, felhalmozódik én pedig dobhatom ki..
2022. febr. 5. 13:04
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megeszi valamilyen szinten tiszteli...Mert akkor nem enné meg!
2022. febr. 5. 18:55
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Na azért ez nem ennyire szélsőséges, hogy vagy megterítesz, vagy zabálsz, mint egy állat... Én szinte sosem terítek, viszont ha akarnék se tudnék zabálni, sosem tudtam gyorsan enni, imádkozom előtte, és jóízűen megeszem az ételt lehetőleg azokkal, akiket szeretek.
2022. febr. 21. 19:25
 26/40 anonim ***** válasza:
72%
Én az a zabálós fajta vagyok nem formális. Ha felrúgják a moslékos vödröt egyből ugrom rá.
2022. márc. 17. 20:37
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Amit megeszik az ember, az a sajátja, az az övé! Ebben a bizonytalan világban ki tudja mi történik holnap, amit megeszek, az az enyém. Az itt van, azt el nem veszi senki tőlem
2022. márc. 17. 21:52
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert voltak idők gyermekkoromban, amikor örültünk, hogy nem haltunk éhen. Ezért mindig hálás vagyok, ha finom ételeket ehetek, mert tisztában vagyok vele, hogy ez mai napig luxus sok embernek. Persze aki veleszületett a jómódba, az sosem tud ilyen egyszerű dolgoknak örülni. De én örülök neki, hogy értékelni tudom ezt is, mert nehéz napokon is segít átlendülni, ha ehetek valami finomat.
2022. márc. 17. 22:39
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Én alap szinten szakácsnak készülten, de elbuktam és feladtam a pályát idő előtt.

Viszont én mindig is tisztelettel álltam neki a főzéshez.

A tisztelet annak érzése és magatartása, aki valakit, vagy valamit tisztel, valaki vagy valami érdemének, értékének vagy jelentőségének elismerését és megbecsülését fejezi ki őszintén, odaadással és szívvel-lélekkel.

Én - annak ellenére hogy elbuktam szakácsként (mert annó nem voltam elég ügyes és gyors a konyhán) - attól még nem adtam fel a főzést. Én igenis tisztelettel bánok az alapanyagokkal, főleg ha másoknak főzök. Azaz igyekszem az általam válogatott jó minőségű anyagokból a legjobb minőségű ételt készíteni (természetesen szívvel-lélekkel) hogy az mások tetszését is elnyerje (azaz nem készítek félig rothadó, fonnyadt, meg nem mosott zöldségekből, vagy esetleg porcos, mócsingos, csontszilánkos húsból ételt).

Számomra a legnagyobb tiszteletlenség, ha az adott étel kárba vész. Akár azért, mert az ember nem bánik megfelelően az alapanyagokkal. Pl.: ha pörköltet főz, a hús mondjuk véres és mócsingos, de az embert az nem érdekli, csak durván "fölszecskázza a húst" és úgy dobja bele a fazékba. Aztán jön a hagyma és a többi, viszont a végeredmény nagyjából egyenértékű a macskakajával.

Akár azért, mert az adott ember megfőz egy adott mennyiségű ételt, aminek egy részét aztán kidobja, mert megromlott.

Ez az én szememben PAZARLÁS. Én pedig ezt gyűlölöm a legjobban. Azaz ételt kidobni.

Az ételt nem csak azért kell tisztelni, mert valaki az adott ételt nagy gonddal készítette. Az ételt készítheti bárki (te magad is). Annak kell hálát adni, hogy egyáltalán van mit enned. Akkor pedig különösen, ha olyan helyzetbe kerülsz az életben, hogy már annak is örülni fogsz, hogy egyáltalán élelemhez jutsz, és ez nagy szó!

Sokan nem ismerik, milyen is az IGAZI ÉHSÉG – ami nem egyenlő azzal az „udvarias érdeklődéssel” amit egy jól feltöltött éléskamra finomságai iránt érez az ember, amikoris nem tudja eldönteni hogy most sonkát egyen, vagy kolbászt.

2022. márc. 19. 01:47
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Igen tisztelem. Ezt csak az érti aki gyerekként sokat nyelte az éhkoppot. Hálás vagyok minden falatért, amit az asztalra teszek hogy a gyerekem is ehessen.
2022. máj. 18. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!