Hogyan készül a meleg sajttorta?










Én is raclette-re asszociáltam, de kíváncsi vagoyk, hogy mi lehetett ez...
A lényege a JÓ minőségű, sokáig érlelt érett sajt. Tehát nem trappista, vagy edami....















A raclette az olvasztott sajt, nem torta.
Sok külföldi nyelvezetben a túró, krémsajt is csak sajt, pl a túrógombócot is mint cheesecake dumpling szolgálták fel.
A cheesecake elég gyakori kb mindenhol, nem kifejezetten svájci recept. Nem lehet, hogy ez volt?
A darált zabos keksz van elkeverve olvasztott vajjal, és belegyúrva a formába. Ez enyhén általában elő van sütve.
Aztán krémsajtot, tojást és cukrot elkeversz, beletöltöd, és kisütöd.
Olyasmi állaga lesz mintpudding és a szuflé keverékének, szivacsos de krémes.
A tetejére ha kihült kerülhet pl gyümölcs, karamellakrém, csoki, stb.










5-os
"A raclette az olvasztott sajt, nem torta." - koszonjuk Emese! :) Mit is irt a kerdezo? "Alapjáraton tomény sajt az egész és mint egy pizza szelet..."
Szo nem volt tortarol, csak nevenek a magyar forditasa 'sajt-torta'.
Nem Raclette, hanem Käsewähe. Ezt kerek formaban sütik, es ugy vagjak fel, mint a tortat. De nem olyan magas, kb. 2 cm. Biztos erre gondoltal kerdezö.
Elküldöm a receptet, nemetül van: [link]
Remelem meg tudod nyitni, nem biztos, mert Svajcbol küldöm.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!