Milyen kapszulás kávéfőzőt vegyek?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kapszulás kávéfőzőt (még sose volt ilyenem),és nagyjából fogalmam sincs melyik lenne jó és honnan érdemes vásárolni. Amiket eddig néztem: Nescafe Dolce Gusto, ennél tetszik, hogy nemcsak kávét lehet vele készíteni, viszont a hozzá való kapszulák vásárlását drágának találom. A másik típus Tschibo cafissimo (Mini/Easy/Pure), a három fajtája közül a Mini, ami legjobban tetszik. Lehet vásárolni Tschibo oldalon akár 120 db-os kapszulákat is. Információim szerint ez csak kávékat csinál.
Viszont mindkettőnél az okozza a dilemmát, hogy mi a sárga csomagos Tschibo fekete kávét isszuk. És egyiknél se találtam hasonlót (némelyiknél nem is értem melyik milyen ízt jelent).
Esetleg ebbe tudna valaki segíteni, aki tapasztaltabb, mint én?
Kérdéseim lennének végül, hogy a Dolce Gusto géphez kapható e valahol nagyobb kiszereléses kapszula csomag?
És a Tschibo oldalon ezek a kapszulák vannak
melyik hasonlít legjobban arra a fekete kávéra, amit mi iszunk?
Hol lenne érdemes vásárolnom?
Köszönöm előre is!
Nespressos gepem van, de nem is tudom vettem-e hozza az elmult 2 evben eredeti kapszulakat :D
Millio+1 utangyartott van, ami olcsobb is(nem mindig) es barhol kapni kb.
En is sokat dilemmaztam, hogy melyik legyen, nalam csak azert nyert a nespresso, mert leginkabb sima kavet iszom+ sokkal tobb nespresso-kompatibilis utangyartott kapszula van, igy tobbfelet ki tudok probalni. Nem ertem, hogy mire irod, hogy nincs sima fekete kave, mert rengeteg olyan kapszula van. En most konkretan L’or-tol vettem par fajta kapszulat, mind sima kaveizu. De anno meg vettem parszor eredeti nespressosat is, az is jo volt.
Ha szereted a nagyon tejes, erdekesebb kavekat, kapszulas kakaot, ilyen-olyan italt, akkor a dolce gusto sem
rossz valasztas, engem az ilyesmik nem erdekelnek annyira. De ehhez is van utangyartott, ami olcsobb.
Tschibo-t csak amiatt nem vennek, mert talan az o kapszulaikon kivul nincs is mas opcio es ugye “nehezebb” beszerezni, mert tobbnyire rendelni kell. Bar lehet, hogy mostmar van boltokban is, de regen nem nagyon lattam lidlben peldaul, ahova en jarok.
Dolce gustom van, kaptam, nem szeretem. Drága a kapszula. A két kapszulás tejes változatok még drágábbak, mert csak 8 adag kávé jön ki belőle. Az utángyártott kapszulák nagy része nem finom.
A tartálya nem zár rendesen, szivárog a víz, ha a gépen felejtem. (nem vízköves, rendszeresen tisztítom)
Ha tönkremegy, nespressot veszek.
Ne vegyél. Nekünk volt egy Dolce Gusto pár hónapig (kaptuk, de aztán tovább ajándékoztuk), egy vagyonba kerül bele a kapszula és mindig keresgélni kell hogy melyik tipus való a te gépedbe... Persze finom kávét csinál, meg sokfélét tud varázsolni. De bazira környezetszennyező a sok üres kapszula ám!
Úgyhogy én vettem tavaly a kotyogós helyett, 30 ezerért egy Aldis tejhabosítós kávéfőzőt és azzal is tudok bármilyen lattét, cappuccinot, macchiatot meg mindenfélét készíteni a kedvenc márkájú őrölt kávémból.
Itt néz szét ez ugyan német Tchibo oldala de itt valószínűleg találnák neked megfelelő kapszulát talán olcsoban is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!