Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Létezik ilyen diéta/étrend és...

Létezik ilyen diéta/étrend és ha igen, mi a neve?

Figyelt kérdés
Sziasztok, sok ebertől hallom, hogy azért nem esznek húst, mert ahhoz meg kell ölni az állatot. Bennem ekkor mindig felmerül a kérdés, hogy, ha az állatok életét fontosnak tartják, akkor a növényekét miért nem? A kérdésem az, hogy létezik-e olyan diéta/étrend, ahol csak olyan alapanyagokból készült ételeket lehet enni, amihez nem kellett meghalnia egyetlen élőlénynek sem? Pl ehetsz tojást, de nem ehetsz húst. Megeheted az almát, mert attól még az almafa megmarad, de pl a répát nem eheted meg, mert ahhoz meg kell "hallnia" az egész répa növénynek. Egyébként egy ilyen diéta mennyire lenne egészséges? Valamint azok akik nem esznek húst, hogy ne halljanak meg az állatok, azok miért tartják fontosabbnak egy állat életét, mint egy növényét?
2021. dec. 6. 11:20
 1/9 anonim ***** válasza:
95%

A frutiáriános étrend az, ami a legközelebb áll a kérdésedhez: ök csak lehullott gyümölcsöket meg magvakat fogyasztanak, amit a növény "eldob" magától. (A tojást nem eszik, mert az potenciális kiscsibe)

Ami meg a növények életét illeti, a legtöbben nem tudják, hogy a növények is éreznek, csak mivel az életciklusuk nahyságrendekkel lassabban fut, mint az állatoké, ezért nem feltünő.

Meg ha sem állatot, sem növényt nem fogyaszt valaki, akkor igen hamar éhenhal.

2021. dec. 6. 11:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
*frutiáriánus
2021. dec. 6. 11:38
 3/9 anonim ***** válasza:
57%
1. Na igen a vegánok nekem is azt szokták felhozni érvként, hogy csak azért pusztítják el a répát meg a krumplit, mert valamit nekik is enniük kell.
2021. dec. 6. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem hanyagold. Egyél rendesen. Nyilván, ha nem akarsz húst enni, ne egyél. De ez az étrend nem normális, amit felvázoltál.
2021. dec. 6. 12:19
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. dec. 6. 12:39
 6/9 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem kukázz!

Edd azt, amit mások már kidobnak - legyen az hús vagy zöldség - azt nem miattad ölték meg és csak szemét.

Még így is egészségesebb, mint amit a kérdésben felvázoltál.

Jó étvágyat!

2021. dec. 6. 13:09
 7/9 anonim ***** válasza:
32%
Hát de... De a répa amúgy is megdöglene. 🤷🏻‍♀️
2021. dec. 6. 13:09
 8/9 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék én csak kíváncsi voltam, hogy létezik-e ilyen, de én amúgy eszem mindent, húst is. Egyébként miért lenne ez egészségtelen? A gyümölcsökben vannak rostok, a tejtermékekben fehérjék, zsírok, szerintem tojást is lehetne enni, mivel azokból a tojásokból, amik a boltokba kerülnek sosem lehetne kiscsirke és ennyi erővel akkor magokat sem lehetne enni, mert abból meg növény lehetne, ha nem eszem meg. Szerintem a gyümölcsök és tejtermékek miatt vitaminból is elég jutna a szervezetembe. Mi az, amit ezzel az étrenddel nem lehetne bevinni a szervezetbe?
2021. dec. 6. 13:56
 9/9 anonim ***** válasza:
81%
Hagyjuk már ezt a hülyeséget. A növények vegetatív élőlények. Nem éreznek, nincs idegrendszerük. Nehogy már ugyanaz legyen, mint egy állatot levágni.
2021. dec. 8. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!