Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Használt étolajat le kell...

Használt étolajat le kell szűrni mielőtt gyűjtőhelyre viszem?

Figyelt kérdés

Sziasztok, az a helyzet hogy sokat sütök mirelit meg rántott húsokat. Nem pazarlom az olajat de valamennyi mindig megmarad. Nagy iceteás flakonba gyűjtöm és időnként leviszem a piacra, ott van neki egy konténer.

Nagyon szennyezett az olaj, tele van a mirelit húsokról leválló morzsával amik néha kicsit meg is égnek. A flakon alján kb. a flakon 1/4-e ilyen trutymó.

Elfoglalt vagyok, nincs sok kedvem szűrögetni + nem akarom hogy szétfollyon emiatt.

Azt sem tudom mit csinálnak az összegyűjtött olajjal. Baj ha szennyezett? Vagy leszűrik maguknak? Vagy nem is használják fel csak más fajta szeméttelepre viszik?

Ti leszűritek?

2021. nov. 21. 15:20
1 2
 11/15 qkker1 ***** válasza:
85%
Pont letojom, amit leadok soha nem szűröm le, úgyis tisztítgatják eleget.
2021. nov. 21. 16:54
 12/15 qkker1 ***** válasza:
79%

"Persze, hogy át kell szűrni. Zavaros olajat nem vesznek át."

Nálunk meg sem nézik, elsőre megmutatta, hogy hová kell letenni, azóta csak lerakjuk és köszönünk.

2021. nov. 21. 16:55
 13/15 A kérdező kommentje:

Utánanéztem, lehet előbb kellett volna a googlehöz fordulnom és utána kérdenem. Tisztítják szóval ha akarom a maradék rántotthús is belepasszírozhatnám a flakonba. :-D Már csak azt a nyomorult kényszerességemet kéne legyőznöm és tojni bele.

Egyébként biodieselt gyártanak belőle szóval jól meg kell tisztítaniuk. Gagyi biokocsik nem szeretik ha halrudacskák úszkálnak a tankban.

2021. nov. 21. 17:23
 14/15 qkker1 ***** válasza:
66%

"Gagyi biokocsik nem szeretik ha halrudacskák úszkálnak a tankban."

Minden gázolajhoz kevernek belőle, nem tiszta biodízelként forgalmazzák. Google ezt nem tudja?

2021. nov. 21. 19:27
 15/15 A kérdező kommentje:
14: en nem ezt olvastam, de elhiszem neked. Felőlem fűszert is gyárthatnak belőle (már ha láttad a Dűnét).
2021. nov. 22. 08:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!