Mennyire káros a szukralóz?
Próbálom elkerülni a mesterséges édesítőket, pl csak stevia-eritrites dolgokat enni, de sok mindenbe amit szeretek, van szukralóz..
Mennyire káros? Sokkal rákkeltőbb, mint a cukor? Az aszpartámnál, aceszulfámnál nem rosszabb?
"Sokkal rákkeltőbb, mint a cukor?"
El vagy tévedve. Azért, amiért a ráksejtek is szeretik a cukrot, még nem a cukor okozza a rákot! A szukralóz sem rákkeltő!
Rákkeltő cukor. Az. A májad és izmaid többdekányi rákkeltő cukrot raktároz glikogén formában, a máj még meg is szintetizálja magának.
Az egyedüli "rákkeltő" az aszpartám, de tegyük hozzá halkan hogy a rákkeltő hatás kimutatása olyan dózisban sikerült állatkísérletben, hogy ahhoz naponta(!) több hordó (!) zero colát kéne meginni éveken át több száz embernek, és akkor lesz olyan ember köztük aki rákos lehet. Magyarra lefordítva, felesleges rettegni.
Nézz utána mekorra mennyiség káros, utána pedig annak hogy mekkora mennyiség helyettesíti a cukrot
700-800x erősebb mint a cukor szerinted akkor mennyit kell belőle fogyasztani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!