Mennyit költötök ételre havonta?
Mert ez a gyakori kérdések oldala esetleg???
3 fős család. Kb 80 ezer /ho. Heti 20 ezer egyszeri bevásárlás. Ebben már van meki, gyros, stb is, ha nincs kedvünk főzni.
Én számolom, le van mentve minden kiadás.
Kerekítve ketten havi átlag 175 ezer forintot ettünk meg egy hónapban 2021-ben, az fejenként kb. 87 ezer Ft.
3 fő, többnyire főzök, 15 éve írom már teljesen részletesen a költségeinket. Voltunk mindenféle helyzetben, laktunk panelban ketten, 8 éve kertesben gyerekkel.
Ami mindig állandó volt, hogy SOHA NEM KAPTUNK KAJÁT sehonnan.
Ez az egyik legfontosabb tényező, mert enélkül az információ nélkül semmit nem ér a válasz, sőt aki minden hétvégén anyósnál eszik, vagy éppen soha nem járt hentesnél, mert nagymamiék rendszeresen vágnak disznót, tartanak baromfit, annak teljesen irreleváns a válasza.
Nos, október hónapban 202 ezer forint ment el étkezésre. Sajnos sok volt a meló, így muszáj volt rendelni menüt, 47 ezer.
2021-ben októberig bezárólag átlagosan 130 ezer forint ment el étkezésre. Kb. április körül kezdett stabilan több elmenni kajára.
2020-ban 100 ezer forint ment el havonta.
Van kertünk, kb. átlag havi 15 ezer forintnyi zöldség-gyümölcs-fűszerre nem kell költenünk. A kertre fordított költségek átlag havi 7000 ft.
Most olyan 70 ezer/két fő.
Mi főzünk itthon magunknak, és ennyi pénzből is finomakat, egészségeseket eszünk, tegnap és ma ebédre pl. fűszeres csirkemellcsík volt bulgurral, lilakáposztával és sült almával, mielőtt valaki leírná, hogy ennyi pénzből csak mákostésztát lehet csinálni.
De mi odafigyelünk, mert a házunkat újítjuk, arra kell a pénz. Tudjuk, hogy melyik piacon lehet a legolcsóbban finom húst venni, havi egyszer bevásárolunk ott.
Aztán menütervet csinálunk, azalapján főzünk, így sosincs maradék, sose rohad ránk alapanyag és tudjuk vegyíteni az olcsó és drágább kajákat, hogy ne csak drágát fözzünk.
Illetve, van konyhakertünk is, bár az nyilván most nem olyan mérvadó, de egész nyáron nem jártunk zöldségeshez és még mindig van itthon a fogyóban, illetve a kamrában ez-az. A fent említett lilakáposztát pl. kertből szedtem fel 1,5hete, lett belőle 4 adag, a fagyóban vannak.
Nasikat, üdítőket nem veszünk, mert a férjem hízásra hajlamos, most tartani akarja a súlyát, úgyhogy inkább nem fogyaszt ilyeneket, max. havi 1-2 alkalommal. Én meg kb. heti egyszer, nem vagyok édesszájú.
Amit nem eszünk napi szinten, mert brutál ára van, az a gyümölcs. Álma mondjuk mindig van itthon, de mást ritkábban veszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!