Van olyan étterem ahol az ételallergiásokra is gondolnak?
Kedves Kérdező!
Sajnos nagyon kevés helyen van rá lehetőség, hogy ételallergiások is tudnak étkezni, ha van az elég drága lehet. A boltokkal kapcsolatban pedig nem igaz, hogy csak három van, mert csak Pesten van minimum 5. Egyébként a legtöbb bioboltban, vagy Herbáriában lehet ételallergiásoknak való alapanyagot kapni. Sőt még a Tesco-ban is vannak lehetőségek.
Rendelni nem tudom hol lehet, de egyszer a liftreklámban olvastam, valami ilyesmit, hogy receptmánia.hu próbáld meg hátha jól emlékszem és nekik kifejezetten azt írták, hogy ételallergiások részére.
Én a Poco Loco étteremről hallottam (remélem, jól emlékszem a nevére) ott lisztérzékenyeknek biztosan főznek, gondolom megoldják a laktózosoknak is.
Ételallergiabolt van az országban egy csomó, de nagyon nehéz beindítani, szerintem ne próbálkozz vele... nagyon speciális réteg a vásárló, vannak bejáratott helyeik, ahol kedvezményeket kapnak, ráadásul a szállítók csak nagy tételben hoznak árut, ami elég hamar lejár (szavatosság) ha nem pörgeted ki az árut.
Ha van kis zöld füzeted, amiben megvannak a biztonsággal fogyasztható élelmiszerek, akkor gyorsabban és több mindent be tudsz vásárolni, akár a tescoban is.
Sőt, az Intersparban is volt régen allergiásoknak való rész.
A fehér kenyérben meg minden van, amit egyesek el se tudnak képzelni, csak mert az összetételt nem írják ki a kenyeres polcokra...
Ugyanez érvényes a húsfélékre... vagy pl. a mirelit elősütött krumplira miért szórnak lisztet?.. a felvágottban mit keres a tejpor?.. az epres yoghurtban a céklalé, meg a bíbortetű nedve (kármin-színezék, tessék, az is természetes színezék, de ha egyesek tudnák, mit esznek, tuti rosszul lennének.)
Tessék tájékozódni az adalékokról, vannak könyvek, pl. A leves hazudik című. Én semmit nem eszem amiben kármin-színezék van..
Különben is, mindenből a legegészségesebb a natúr, ha már pácolva, ízesítve van (beleértve a füstaromát is), ott már manipulálnak, hogy minnél olcsóbban megoldják.
Bocs az adalékos kitérőért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!