Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan étterem ahol az...

Van olyan étterem ahol az ételallergiásokra is gondolnak?

Figyelt kérdés
Nekem sincs minden nap kedvem főzni,vagy az egészségi állapotom miatt nem tudok,ilyenkor jól jönne ha tudnék rendelni.Egyátalán van ilyen étterem?
2010. szept. 4. 13:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Minden étteremben gondolnak az ételallergiásokra, amióta átlag minden tizedik embernek van valamilyen problémája. Megmondod, mire vagy allergiás, és megmutatják, hogy akkor miből választhatsz az étlapon. Nemrég voltam egy gluténallergiás ismerősömmel étteremben, a pincér kapásból meg tudta mutatni az étlapon, hogy melyik ételek elkészítéséhez nem használnak lisztet. De a legtöbb helyen frissensülteknél módosítják is az elkészítés módját (öntetből kihagyják laktózérzékenyeknek a tejszínt vagy gluténérzékenynek nem forgatják meg lisztben a halat kisütés előtt).
2010. szept. 4. 13:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Laktózérzékeny vagyok,pl fehér kenyeret sem ehetek meg az is tartalmaz tejport.Egyébként meg most nem elmenni szeretnék,hanem rendelni.De nem találok ilyen éttermet.Szomorú!Pont mostanában gondolkozunk a férjemmel hogy milyen üzletet nyissunk,hát az étterem az most még húzós lenne,de mindenképp egy olyan boltot fogok nyitni ahol csak ételallergiások vásárolhatnak majd!Mo.-gon csak 3 ilyen üzletről tudok.
2010. szept. 4. 14:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Sajnos nagyon kevés helyen van rá lehetőség, hogy ételallergiások is tudnak étkezni, ha van az elég drága lehet. A boltokkal kapcsolatban pedig nem igaz, hogy csak három van, mert csak Pesten van minimum 5. Egyébként a legtöbb bioboltban, vagy Herbáriában lehet ételallergiásoknak való alapanyagot kapni. Sőt még a Tesco-ban is vannak lehetőségek.

Rendelni nem tudom hol lehet, de egyszer a liftreklámban olvastam, valami ilyesmit, hogy receptmánia.hu próbáld meg hátha jól emlékszem és nekik kifejezetten azt írták, hogy ételallergiások részére.

2010. szept. 4. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:
közben eszembe jutott repetamenu.hu cím
2010. szept. 4. 14:28
 5/7 A kérdező kommentje:
14:12-es!Köszi megnézem.
2010. szept. 4. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Én a Poco Loco étteremről hallottam (remélem, jól emlékszem a nevére) ott lisztérzékenyeknek biztosan főznek, gondolom megoldják a laktózosoknak is.

Ételallergiabolt van az országban egy csomó, de nagyon nehéz beindítani, szerintem ne próbálkozz vele... nagyon speciális réteg a vásárló, vannak bejáratott helyeik, ahol kedvezményeket kapnak, ráadásul a szállítók csak nagy tételben hoznak árut, ami elég hamar lejár (szavatosság) ha nem pörgeted ki az árut.

Ha van kis zöld füzeted, amiben megvannak a biztonsággal fogyasztható élelmiszerek, akkor gyorsabban és több mindent be tudsz vásárolni, akár a tescoban is.

Sőt, az Intersparban is volt régen allergiásoknak való rész.

A fehér kenyérben meg minden van, amit egyesek el se tudnak képzelni, csak mert az összetételt nem írják ki a kenyeres polcokra...

Ugyanez érvényes a húsfélékre... vagy pl. a mirelit elősütött krumplira miért szórnak lisztet?.. a felvágottban mit keres a tejpor?.. az epres yoghurtban a céklalé, meg a bíbortetű nedve (kármin-színezék, tessék, az is természetes színezék, de ha egyesek tudnák, mit esznek, tuti rosszul lennének.)

Tessék tájékozódni az adalékokról, vannak könyvek, pl. A leves hazudik című. Én semmit nem eszem amiben kármin-színezék van..

Különben is, mindenből a legegészségesebb a natúr, ha már pácolva, ízesítve van (beleértve a füstaromát is), ott már manipulálnak, hogy minnél olcsóbban megoldják.

Bocs az adalékos kitérőért.

2010. szept. 4. 14:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi,megnézem majd az az éttermet.Van "laktózérzékeny"könyvem,tudom hogy egy csomó "rejtett laktóz"élelmiszerek vannak.De az ember honnan tudná,hogy mit tartalmaz,ha rá sem írják!Én vettem egy csomag szeletelt kenyeret,és a mentő vitt el,a kórházban közölték velem hogy tartalmaz tejport(kimondottan a szeletel kenyerek),most már tudom hogy ezt sem ehetek.Egy előnye azért van ennek a betegségnek,ha már egy csomó mindent nem tudok enni,legalább egészségesen étkezem.Nem is olyan sokára sokkal több ételallergiás ember lesz(vagy már az,csak még nem tud róla),ezektől a mindenféle szennyezett termékektől.És majd az olyanok is mint ez a 63%-os is kénytelen lesz olvasgatni könyvekből(mert a termékekre nem tüntetik fel),hogy mit tartalmaznak,és az étteremben is majd hülyén fognak ránézni,hogy miért kérdezgeti az alapanyagokat.És persze,még az sem biztos hogy igaz amit állit,mert sok étteremben még azt sem tudják a felszólgálok,némelyik étel hogy készül,mert miért is tudnák!Hát ennyi.
2010. szept. 4. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!