Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Gluténmentes tojásfehérjemente...

Gluténmentes tojásfehérjementes linzer receptet keresek Karácsonyra, tudsz ilyet ajánlani?

Figyelt kérdés
Találtam párat, de a legtöbbhöz egész tojás kell. Sárgája lehet benne, de az is jó, ha egyáltalán nincs benne tojás. Ennél a receptnél nincsen tojás, de extrába kell bele kukoricaliszt, amit szeretnék kihagyni. Helyettesíthetem-e ugyanannyi alapliszttel (Doves Farm önkelesztő): [link] Nagyon köszi, ha tudsz segíteni!
2021. nov. 3. 14:14
 1/6 anonim ***** válasza:
[link] - én ezt szoktam készíteni
2021. nov. 3. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Pusztán kíváncsiságból: mi a baj a tojásfehérjével? A glutént értem, de van a tojásfehérjére is allergia/intolerancia? Vagy ez valami fogyókúrás süti lesz?

(Bocs egyébként, hogy nem tudok segíteni.)

2021. nov. 3. 15:47
 3/6 anonim ***** válasza:
2-es: sok ember lehet allergiás a tojás fehérjére is, ahogy majdnem minden más élelmiszerre is.
2021. nov. 3. 16:05
 4/6 A kérdező kommentje:

1-es: Köszönöm szépen a receptet! Szuper! Annyit böngésztem a netet, de erre nem találtam rá. Közben sikerült viszont találnom YouTube-on egyet, amiben csak sárgája van, most tesztelem: https://www.youtube.com/watch?v=y_PDd1lMg5w

2-es: Nem fogyókúrás. A tojásfehérje létező allergia, sajnos fiamnak és nekem is van. Idegen fehérjék okozhatják (mint. pl oltásban lévő idegen fehérje, fiamnak attól lett). De egyébként meg úgyis a sárgájában van a lényeg, úgyhogy nagyon nem hiányzik, csak vannak sütik, amikkel még kísérleteznem kell, de pl. a csicseriborsó levét lehet habbá verni és tojásfehérje helyett használni olyan sütikben, ahol szükség van rá. Múltkor pedig a rántott gombát úgy csináltam, hogy kevés lenmaglisztet vízzel elkevertem, hozzáadtam tojássárgáját, meg egy kis Himalaya fekete sót (ez tojás ízt ad az ételnek) és teljesen olyan lett, mint egy sima tojás, tökéletesen be tudtam panírozni a gombákat.

3-as: Igen, teljesen jól tudod. :)

2021. nov. 3. 16:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es! Ha még olvasol, esetleg jól bevált mézeskalács recepted is van? Előre is nagyon köszi! :)
2021. nov. 3. 16:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Linzerbe nem kell tojás. Liszt, vaj és porcukor 1:2:3 aranyban és ennyi. Gluténmentessé teheted ha a lisztet lecseréled bármi kb őrölt dió vagy mogyoró félére.
2021. nov. 3. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!