Mennyi a túl sok a fekete teából?
A neten csak azt találom, hogy milyen jót tesz a szervezetnek ha a kávét lecserélem fekete teára, és azt, hogy a túl sok pedig megárt. De mégis mennyi a túl sok?
Egyik ismerősömtől azt hallottam hogy a napi egy bögre az ideális, a több már megárt, de a neten meg napi 3 bögrét írnak, ami gyökkenti a betegségek kialakulásának esélyét... Most akkor mennyi?
A párom brit, itt a helyiek napi 5-6 bögre teát tuti megisznak így télen.
Egy bögre reggel, melóban aztán aki épp megy ki a konyába, udvariasságból főz az egész irodának, hazaérve meg szintén az az első...
Ettől több már szerintem kicsit sok lenne.
Na de ez egy elég combos builder's tea. Abból a Liptonból amit otthon kapsz, abból kb 2-3 filterből lesz olyan erős mint amit itt isznak.
Az én férjem török, ők konkrétan literszám isszák az iszonyat erős fekete teát minden egyes nap. Akár éjjel kettőkor is, és mégis alszanak utána :)
Szerintem érezni fogod, hogy neked mi "sok". Velem megesett, hogy a teától nem tudtam aludni és folyamatosan pisilni jártam, az nyilván túl sok volt. Tudja a szervezeted és jelezni fog. De ha nagyon aggódsz, lehet pl kapni koffeinmentes fekete teát is.
Köszönöm a válaszokat.
Elsősorban nem a koffein mennyisége miatt aggódok, eddig energiaitalon éltem, de szerencsére leszoktam róla.
Inkább olyat hallottam, hogy megárt a gyomornak.
De akkor megnyugodtam a napi 2-3 bögrétől valószínüleg nem lesz semmi bajom.
Az energia italhoz képest a tea kutyafüle.
Ha megiszok 1nél több monstert, már remegek, de 4-5 tea után kb ugyanúgy vagyok
Épp ezért mondom, hogy nem a koffein miatt félek, és ezért is szeretném tudni mennyi a felső határ.
Nyílván egy energia italhoz képest akár liter számra is ihatnám a teát hogy felpörgessen. Én inkább a koncentráció miatt szeretnék teázni, az enegria ital csak felpörget de ugyan úgy agyilag zokni vagyok. A teától meg olyan mintha "felébredtem" volna de ez is csak átmeneti, így innom kell belőle 2-3 bögrével egy nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!