Miért habzik fel a szódagyártóban (sodastream) a folyadék, ha a CO2 adagolása előtt adjuk hozzá az izesítő szörpöt?
Figyelt kérdés
2021. okt. 14. 09:19
1/2 A kérdező kommentje:
Van rá elképzelésem, hogy ilyen esetben a folyadék állaga lesz sűrűbb (a szirup sűrűbbé teszi) és a túltöltődőtt CO2 mennyiség, ami egyébként mindig "kifut"a sima szódavízből is, kifutása közben magával viszi a sűrűbb folyadékrészecskéket? De nem bánnék egy szakszerű, fizikailag alátámasztott okfejtést!!
2021. okt. 14. 09:30
2/2 anonim válasza:
A co és a cukor nem túl jó barátok. Elég heves a találkozásuk. Vegyél egy gagyi szénsavas vizet, küldj bele egy bolerót, és fuss :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!