Liptonos, egyéb teák, üdítő italok mennyire 'károsak'?
Figyelt kérdés
Ugye sokan azt mondják Hogy az üdítő italok nem jók, a túlzott cukor miatt (coca cola, fanta, pepsi). De mi a helyzet az ilyen teákal? (Lipton, ice tea, fuze tea...)? Ugyanezek a szabályok vonatkoznak, nincs kivétel?2021. okt. 6. 20:05
2/16 anonim válasza:
Ugyanolyan
De én nem hiszem hogy annyira rossz ahogy mondják
3/16 anonim válasza:
Igen, képzeld, a cukrot nem érdekli, hogy teában, üdítőaromában vagy kakaóban van-e feloldva, ugyanúgy hat a szervezetre. Durva, nem??
4/16 anonim válasza:
Rá van írva az oldalára, hogy szénhidrát, melyből cukrok: ## g
Szerencsére manapság vannak jók. A zöld ice teákból sok a cukormentes. Mindenféle furcsa ízük van.
Számomra ezek is károsak. Az én szervezetem eléggé érzékeny a koffeinre, és mivel tea, ezért van benne (valami 2,5%, vagy ilyesmi, de van benne tea 😃). Este nem.tudok elaludni.
5/16 anonim válasza:
Hat ezekben nem sok koffein van, liptonos zold teaban valami 0,13% zold tea kivonat! van, tehat kizart, hogy emiatt ne tudnal aludni 4-es.
Placebo max.
6/16 anonim válasza:
5# Már miért nem? Bocsi, de az emberek szervezete nagyon különböző, van aki 3-4 kávét is behorpaszt úgy, hogy meg sem kottyan neki, mások meg van hogy 1cl-től is a mentő viszi el.
7/16 anonim válasza:
Az egyikben sok a cukor,szenhidrat,kaloria a zeroban pedig az edesitoszer tehat valamennyire mindketto karos de az ember nem elhet csak vizen
8/16 anonim válasza:
Én csak vizet iszom ha viszont nagyon ritkán üdítőt akkor egy colat. Nekem ezek a “teák” nagyon muanyag ízűek… szerintem nagyon egézségtelen is
9/16 anonim válasza:
Azt hittem, hogy mára már sikerült kiverni az emberek fejéből azt, hogy a cukor nem egyenlő azzal, hogy egészségtelen. Az, hogy van benne cukor, nem jelent semmit. Bele kell számolni a napi kalóriabevitelbe (már ha foglalkozik ezzel az ember), ezen felül semmilyen negatív hatása nincs. A sok E jelű adaléktól lesz valami egészségtelen, illetve az olyanoktól, mint pl. az aszpartám alapú édesítőszerek (amikről úgy 5 éve kiderült, hogy idegméreg, sok élelmiszeripari készítményből ki is kellett vonni, érdekes az üdítők 90%-ban a mai napig benne van).
10/16 anonim válasza:
Én inkább maradok a cukornál..igyátok ti az aszpartámot meg a szaharint.Jó benyaltátok a zéró cukor baromságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!