Glutén mentes a Whisky?
„A somewhat confusing aspect of whisky consumption is whether the drink can be considered gluten-free. Whisky is certainly made from grains containing gluten like wheat, rye, and barley, but after undergoing distillation, can it still be harmful to people with celiac disease, or those sticking to a gluten-free diet? The conventional wisdom says no, and in August, the Food and Drug Administration (FDA) agreed, acknowledging that distillation removes gluten as the protein does not vaporize in the still.”
„Pure, distilled whiskey (or whisky), even if made with wheat, barley, or rye is considered gluten-free. Most whiskeys are safe for people with celiac disease because of the distillation process. However, be on the lookout for hidden gluten in whiskeys that add flavorings or other additives after distillation.”
Szóval a sima whisky glutén mentes hacsak nincs benne valami plussz glutén tartalmú adalékanyag.
Csak olyan "szakértők" közt nincs elfogadott álláspont, akik sose jártak utána és/vagy bemondásra elhitték valakitől a "hádde gabonábóvan" logikát.
A glutén egy fehérje, nem lehet lepárolni, nem tud belekerülni a whiskybe, vodkába, egyéb égetett szeszbe.
Vannak meredek találgatások arról, hogy a színezőkaramellben *lehetne* glutén, csakhogy akkor a rum, a brandy és a tequila sem lenne biztonságos...
A blogozine írásában meg az a nagyon kínos, hogy miközben a whisky gluténtartalmáról fantáziál, közben olyan "csak kukoricából" készült whiskyket ajánlgat, amikről egyébként nyilvánosan tudni, hogy árpa, rozs és/vagy búza is van a cefréjükben... dehát ez mindegy is, mert hát glutén úgyse lesz benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!