Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Glutén mentes a Whisky?

Glutén mentes a Whisky?

Figyelt kérdés
Aki gluténérzékeny az ihat whiskyt?Mert nem nagyon van elfogadott álláspont?

2021. aug. 28. 01:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok gluténérzékeny úgyhogy saját tapasztalatom nincs de rákerestem és mindenhol azt írják hogy gluténmentes. Hogy érted hogy nincs elfogadott álláspont?
2021. aug. 28. 03:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
13%
Nem gluténmentes. Olyan gabonákból készül, amelyek gluténtartalmúak. Árpa, búza, rozs. Lehet benne kukorica is, amiben nincs glutén, de árpa mindben van. Esetleg tritikálé, az szinten búza és rozs.
2021. aug. 28. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

„A somewhat confusing aspect of whisky consumption is whether the drink can be considered gluten-free. Whisky is certainly made from grains containing gluten like wheat, rye, and barley, but after undergoing distillation, can it still be harmful to people with celiac disease, or those sticking to a gluten-free diet? The conventional wisdom says no, and in August, the Food and Drug Administration (FDA) agreed, acknowledging that distillation removes gluten as the protein does not vaporize in the still.”


„Pure, distilled whiskey (or whisky), even if made with wheat, barley, or rye is considered gluten-free. Most whiskeys are safe for people with celiac disease because of the distillation process. However, be on the lookout for hidden gluten in whiskeys that add flavorings or other additives after distillation.”


Szóval a sima whisky glutén mentes hacsak nincs benne valami plussz glutén tartalmú adalékanyag.

2021. aug. 28. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
A lepárlás után bármiből is készüljön, kb annyi glutént fog tartalmazni, mint bármi más, amire ugyan nincs külön rá írva, hogy gluténmentes, de nem is tartalmaz semmi olyan összetevőt amiben van. Nyomokban, szennyezőként nem teljesen kizárható, elvégre olyan üzemben készül, ahol gabonát dolgoznak fel, de alapvetően nem tartalmaz.
2021. aug. 28. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
9%
egy glutéánérzékeny válasza: Nem AZ!!!! BÚZÁBÓL ÉS ÁRPÁBÓL MEG ROZSBÓL SZOKOTT KÉSZÜLNI. A GLUTÉNMENTES ITALOK LISTÁJA: BOR, RUM, PÁLINKA, TEQUILA,ABSZINT
2021. aug. 28. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
61%

van olyan whiskey fajta amit nyugodtan ihaz a legtöbb gluténérzékeny. itt egy kis leírás:


[link]

2021. aug. 28. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Phoney ***** válasza:
100%

Csak olyan "szakértők" közt nincs elfogadott álláspont, akik sose jártak utána és/vagy bemondásra elhitték valakitől a "hádde gabonábóvan" logikát.


A glutén egy fehérje, nem lehet lepárolni, nem tud belekerülni a whiskybe, vodkába, egyéb égetett szeszbe.


Vannak meredek találgatások arról, hogy a színezőkaramellben *lehetne* glutén, csakhogy akkor a rum, a brandy és a tequila sem lenne biztonságos...


A blogozine írásában meg az a nagyon kínos, hogy miközben a whisky gluténtartalmáról fantáziál, közben olyan "csak kukoricából" készült whiskyket ajánlgat, amikről egyébként nyilvánosan tudni, hogy árpa, rozs és/vagy búza is van a cefréjükben... dehát ez mindegy is, mert hát glutén úgyse lesz benne.

2021. aug. 28. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, énis úgy tudom ahogy a többség.
2021. aug. 29. 12:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!