Hogyan kell grillezni?
Apartmanba megyek nyaralni gyerekekkel, és lesz egy kis kerti grill. Még soha nem grilleztem. Most grillkolbászkát, grillsajtot, zöldségeket gondoltam grillezni, hússal egyelőre nem kísérleteznék. A grill négyszögletes, van egy kis tálcája és rácsa. Szóval veszek faszenet, nem sokat.
1.Simán meggyújtsam vagy kell égésgyorsító is?
2.A grillezni valókat csak simán a rácsra teszem? Mikor? Amikor a faszén parázslik? Gondolom kell facsipesz vagy ilyen forgató is.
3.Milyen zöldséget grillezzek? Hogyan kell előkészíteni? Az sem gond, ha esetleg a zöldséggrillezés nem jön össze, akkor csak sajtot és kolbászkát grillezünk és csinálok salátát. De ha valakinek vannak hasznos tanácsai, felpontozom.
1. Nem kell hozzá, de kezdőként azért lehet hasznát veszed. Próbáld meg először simán, aztán ha nem sikerül, jöhet a lötty.
2. Akkor tedd rá a cuccokat, mikor már szépen felmelegedett a rács körüli rész, és nem nyalnak bele a lángok. forgatáshoz bármit használhatsz, de célszerű egy grillcsipeszt használni.
3. Grillhagyma, zöld vagy piros húsú paprika, cukkini, kukorica (nem kell előfőzni), parázsban sült krumpli... De két tippet adnék, amiket nyugodtan kipróbálhatsz.
- Saslik csirkemellből. A csirkemell gyorsan sül, szóval nem kell tőle félned, és úgy variálod mellé a zöldségeket ahogy szeretnéd.
- Egy nyársra feltűzöl beirdalt zsírszalonnát, egész hagymát, paprikát, megint szalonnát... Ezt láng felett megsütöd (néha told bele a lángba egy pillanatra), és mikor eléggé csöpög a szalonna zsírja, kenyérrel felitatod. Ha ettél már finomat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!