Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Melyik ez az étel?

Melyik ez az étel?

Figyelt kérdés
Kevés támpontot tudok adni, de a lényeg, hogy régen ettem és nagyon szerettem, igaz én a mirelit változatát ismerem, de az is nagyon finom volt. Azt hiszem ez egy indiai étel. Vékonyabb, hosszabb tésztabundában(?) van és meg van töltve töltelékkel, talán ilyen zöldséges húsos raguval. Ennyire emlékszem, nagyon régen ettem, de újra megkóstolnám, csak most nem a mirelit verzióját. Azt hiszem azt már nem is kapni régóta.
2021. júl. 8. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Samosa?
2021. júl. 8. 12:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
tavaszi tekercs?
2021. júl. 8. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is samosa!

[link]

2021. júl. 8. 13:09
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Egyértelműen szamósza. Háromszög, kúp alakú szokott lenni szinte mindig, a töltelék változó.

Ha budapesti vagy, jó mirelit terméket kapsz a Szép Kis Indiában vagy a Kashmir Bazárban, olcsó kifőzde pedig a Kabul Büfé (ami afgán hely, de ott is van ugyanaz) vagy az Eur Indiai Konyha. Rendes éttermek közül ajánlom a Rajdhanit, Swaadot, Pesti Chutneyt, Salaam Bombayt.

2021. júl. 8. 21:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát, ez igazából hosszabb, henger alakú volt, akkora mint egy ropi, csak vastagabb jóval... De lehet az lesz az, mindenképp megfogom kóstolni, köszi a válaszokat meg #4 a tippeket!
2021. júl. 9. 09:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5: akkor a másik tippet nézd meg! Tavaszi tekercs? Ez inkább kínai - vietnámi (nem indiai)

Vékony, rétestészta-jellegű volt a feltekert tészta??? Igazából nem réteslap, hanem rizslap az authentikus burkolóanyag hozzá, amit kínai boltokban tudsz venni.

Itt egy recept, amiben még a tészta is sajátkezűleg készül:

[link]

És rengeteg gyors verziót is találsz a neten.

[link]

2021. júl. 9. 09:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tévedtél abban, hogy indiai volt. A vietnámi/kínai tavaszi tekercs a leírásodhoz hasonló és szivarformájú.A töltelék fűszeressége és az egész rúd mérete az adott konyhán múlik.

Etéren az egyik kedvencem a #Bi Vietnamese Food&Bar a Lehel Csarnok oldalában.

2021. júl. 11. 04:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem nem tavaszi tekercs volt, azt ettem már pár helyen és nem olyan volt az ízvilága, de tévedhetek. Ha a Lehet felé járok, megfogom látogatni, köszi #7!
2021. júl. 11. 15:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!