Sárgabarack eláll így?
Arra gondoltam, idén befőzés helyett simán leturmixolnám a kimagozott sárgabarackot, s légmentesen lezárva (tejfölös vödör és társai) simán betenném a fagyóba. Eláll így cukor és tartósítószer nélkül? Vagy esélytelen?
Köszönöm
Fagyasztóban eláll így, igen.
De ez inkább bébiételnek tűnik, nem lekvárnak.
A fagyasztóban a barack nagyon jól eláll. De teljesen fölösleges leturmixolni, elég, ha kimagozod. Akkor kiolvasztva több mindent tudsz vele kezdeni - sütire tenni, lekvárt fözni belöle, leturmixolni és meginni, stb. ((Én sok éve nyáron a gyümölcsök egy részét így fagyasztom, és összel-télen fözök lekvárt belöle, amikor nincs olyan höség.)
Viszont akkora adagokat tegyél el egyben, amit egyszerre felhasználsz, mert összefagyva nem tudod adagolni.
Köszönöm szépen.
Egyelőre 10kgról van szó, sima, natúr fagyi helyett szeretjük a leturmixolt-lefagyasztott gyümölcsöket. Van, amelyiket némi vízzel turmixolom össze, van, amit csak magában. Nincs benne semmi mű, viszont finom. Eddig annyit csináltam, ami egyszerre el is fogyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!