Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért érzünk néha ürülék ízt...

Miért érzünk néha ürülék ízt a szánkban?

Figyelt kérdés

Régebben evésnél megcsapott az ürülék íz, vagyis értitek nem az íz mivel nem szokásom kóstólgatni ilyesmiket, hanem a szag, de olyan mintha a számba lenne. Szóval értitek, sz*r ízű. Annyira nem foglalkoztam vele gondoltam hülye vagyok, nem is mondtam el senkinek, aztán szerencsére elmúlt. Viszont most a testvérem is elkezdett erre panaszkodni, de neki többször jelentkezik ez, van hogy az egészet otthagyja inkább miután beleharapott. És ez nem csak adott ételeknél jön elő, csoki, párizsi, zsemle bárminél tehát fix nem az ételekkel van a gond.

Azt még hozzáteszem hogy ikrek vagyunk, sokszor hat ránk valami ugyanúgy, eléggé egy rugóra járt mindig is az agyunk és a testünk is. Tehát simán lehet ez valami érzéki csalódás vagy szájbetegség vagy valami. Szerintetek? Valaki érzett már hasonlót?

2021. jún. 25. 00:00
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja és a kovid is kizárva, nekem a vírus megjelenése előtt voltak ilyen tüneteim, neki meg a tesztje negatív lett, azóta pedig oltva vagyunk.
2021. jún. 25. 00:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyakori és alapos fogmosas, Listerin használat.
2021. jún. 25. 00:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Fogaid rendben vannak?

En nem tapasztaltam ilyesmit meg soha szerencsere.

2021. jún. 25. 00:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tapasztaltam ilyent, de érdemes lenne fogorvosssal beszélni. Ha mindent rendben talál akkor háziorvos.

A furcsa íz/szagérzékelés nálam is volt, terhesen, egy csomó dolognak más lett az illata, olykor az íze is. De ez természetes a hormonális változások miatt. Szóval ha fizikailag rendben vagytok akkor a hormonokra gyanakodnék még, az is meg tudja változtatni dolgok érzékelését.

2021. jún. 25. 00:56
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom, hogy milyen az ürülék íze, mert még sosem kóstoltam.

A legtöbb ember nem tökéletes technikával tisztítja a fogait. Amikor mész a rendszeres éves ellenőrzésre (ugye mész?), akkor kérd meg a fogorvost, hogy mutassa meg a helyes technikát. De vannak erről cikkek és videók a neten is:

[link]

A fogmosás után fontos a fogközök és a fognyak megtisztítása fogselyemmel, én ehhez a puha DM-es Sensitive fogselymet használom.

Végül pedig antiszeptikus szájvízzel öblögetek.

Nem kell félni a költségek miatt: se a fogkrémből, se a fogkeféből, se a szájvízből nem szükséges drága, sokat reklámozott márkát választani, teljesen megfelelőek a nagy üzletláncok sajátmárkás szájápolási termékei.

Rendszeres évek kontrollra pedig lehet járni a TB által finanszírozott szakrendelésekből egy szimpatikusra. Titkos tipp: nagy klinikák gyakorlórendelői, ahol fiatal orvosjelöltek extra gondossággal foglalkoznak veled, idősebb orvosok irányítása alatt.

2021. jún. 25. 01:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Első körben fogorvos. Utána majd ő tud máshova irányítani, mert az alternatíva sokkal rosszabb :D
2021. jún. 25. 03:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig csak úgy éreztem ilyet, mikor egy adott nő közelről beszélt hozzám.
2021. jún. 25. 06:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nyitott gyomorszáj is.

8 egyet én is ismertem. Igazából koplalással fogyott az ismerősöm, és rendesen szarszaga volt a leheletének amikor éhez volt, sajnos ő nem érezte.

2021. jún. 25. 07:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Negatív a tesztje vagy sem, a Covid19-re jellemző tünet, ez a fajta íz-szag undor, ami miatt minden ehetetlennek tűnik.

Egyébként tényleg szuvas fog lehet a háttérben.

2021. jún. 25. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!