Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért lett ilyen "divatos" az...

Miért lett ilyen "divatos" az utóbbi években a kürtőskalács?

Figyelt kérdés
Én kedvelem, régebbről ismerem, de az utóbbi időben nagyon megnőtt a keletje, sok városban, vagy településen is árusítják bódékban. De miért pont ez a sütemény terjedt el ennyire?
2021. máj. 3. 18:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Finom. Ennél több magyarázat nem is kell.
2021. máj. 3. 18:43
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
könnyen és olcsón lehet előállítani és viszonylag drágán eladni. ugyanaz a történet mint a lángosnál pl, csak míg az korlátozva van hogy sokan kötik nyár-strand-üdülés vízpart dologhoz, egy kürtőskalácsot bárhol bármilyen részében az évnek eladhatsz nagy számban.
2021. máj. 3. 18:53
 3/11 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem ez az elmúlt évek növekvő külföldi turizmusának is betudható.

Ahová a nyugatiak rendszeresen járnak, ott a szolgaltatók próbálnak tömegesen eladható, olcsón és egyszerűen előállítható terméket/szolgáltatást nyújtani.

A kürtőskalács erre tökéletes.

2021. máj. 3. 19:06
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Az utobbi 20+ evben, ugy erted?
2021. máj. 3. 19:46
 5/11 A kérdező kommentje:

4-esnek: Azért annyira tömegesen elérhető nem volt az elmúlt 20 évben, felénk legalábbis. Kisvárosban élek, nálunk az utóbbi 3-4 évben telepedett meg egy ilyen vállalkozás és van forgalma (én is szeretem, mert nagyon jól csinálják). Viszont pár környékbeli faluban is látom már, előtte nem. Frekventált helyeken nyilván régebben, persze.

Azt nem tudtam, hogy egyszerű és olcsó az előállítása.

2021. máj. 3. 19:56
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Pedig az. Egyszerű kelttészta, mint a hasonlóan árusított lángos. Annyival bonyolultabb csak, hogy kinyújtva fel kell tekerni, illetve egy olajsütőnél valamivel komplikáltabb szerkezet kell a kisütéséhez.
2021. máj. 3. 19:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Na igen, a lángos. Azzal is barátságban vagyunk... Nálunk a piac mellett kapni, istenien sütik, nem zsíros. Ettem már több helyen és többször volt nagyon zsíros. Az is hasonlóan "felkapott", mint a kürtőskalács, és itt valaki írta, hogy inkább vízpartokhoz, strandokhoz kötik, ami igaz. De nálunk ennek hiányában is kapható szerencsére.
2021. máj. 3. 20:06
 8/11 anonim ***** válasza:
80%
Azert van sok langosos es kurtos kalacsos, mert az alapanyag arhoz viszonyitva ezekkel lehet a legjobban keresni.
2021. máj. 3. 20:09
 9/11 anonim ***** válasza:
69%
Tokajban,ettem ott fagyi kehelynek is használják Isteni !
2021. máj. 3. 20:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Cseheknél lett elterjedt, azóta nálunk is. Fagylaltot tesznek bele, olyan marketing van benne... Nagyon drágán adják, és azt hiszik, hogy a kürtöskalács az ő találmányuk, de nem.
2021. máj. 3. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!