Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Duna-Dráva Nemzeti Park...

A Duna-Dráva Nemzeti Park területén szabad szedni gévagombát?

Figyelt kérdés
Lassan szezonja van, hozzánk itt van közel a Dráva, az árterében rengeteg fűzfával. Ha ott valahol találok gévagombát, leszedhetem?

2021. ápr. 30. 08:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Erdőtörvény szerint ha nem magánkézben lévő erdő, akkor naponta, fejenként, nem árusítási céllal 2 kg gyűjthető.

Ha az erdő magántulajdon, akkor bármiből bármennyit csak a tulajdonos vagy a kezelő előzetes, írásos engedélyével gyűjthetsz.

Ha kiemelten védett természeti terület, ott általában semmit nem szabad gyűjteni.

Ez a törvény, de nagy általánosságban ha nem platós teherautóval mész, és civilizáltan viselkedsz az erdőben, nem rombolsz, nem taposol le semmit, nem szedsz védett dolgokat, nem nyúlsz a fákhoz (erre az erdőgazdálkodók különösen kényesek), akkor nem szoktak szólni azért, ha többet szedsz.

De ismétlem, a törvény az, amit fentebb leírtam.

2021. ápr. 30. 09:51
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! :)
2021. ápr. 30. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!