Miért kell a fagyasztóban -20 fok? Miért nem elég minusz egynéhány?
Figyelt kérdés
2010. aug. 21. 10:07
1/4 anonim válasza:
Mert mínusz egynéhány fokon van még nem is egy baktérium ami szaporodóképes pláne húsban. A baktériumok nem tudják mi a nulla fok.
2/4 anonim válasza:
Az az egyik oka, amit az előttem szóló mondott.
A másik, hogy minél hidegebb a fagyasztó, annál gyorsabban lehet a gyümölcsöt is (pl. málna) lefagyasztani, és a gyorsabb fagyás kisebb jégkristályokat okoz. Ha kisebbek a kristályok, felengedéskor nem lesz olyan leveses, roncsolt a gyümölcs, mert kevésbé éles jégkristályok épen hagyják a növényi sejtfalakat.
3/4 anonim válasza:
Élelmiszeripari Főiskolán nekünk úgy tanították, hogy amelyik élelmiszer -18 fokon egy évig jó, az -12 fokon már csak egy hónapig.
Nem csak a baktériumok, hanem az enzimek miatt is.
4/4 anonim válasza:
Azért,hogy elálljon a benne lévő étel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!