Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nyers kelkáposztát fogyaszthat...

Nyers kelkáposztát fogyaszthatok “smoothie”-kent?

Figyelt kérdés
Utana olvastam, valahol bátran ajánlják, valahol azt irják tilos...
2021. ápr. 6. 13:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

Az indoklásod hülyeség!

Vannak vizes turmixok és tejes smoothie-k is.

Éssss....

[link]

2021. ápr. 6. 15:25
 12/18 anonim ***** válasza:
23%
#8: Ez szimplán hülyeség.
2021. ápr. 6. 15:27
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem hülyeség. Attól, hogy manapság mindent kevernek mindennel, még így van.

"Bár sokan szinonimaként használják a két ital nevét, van különbség turmix és smoothie között. Alapvetően más a kettő eredete, elkészítési módja, valamint az összetevőkben is eltérnek.A turmix mindig tejjel készül (akár növényivel is, ha épp a vegán változatot preferáljuk), turmixgépben keverve. Eredetét az 1950-es évek Amerikájának étkezdéihez köthetjük. Gondoljunk csak a régi filmekben is látható, görkorizó, turmixot színes szívószállal ivó szereplőkre. A smoothie-val ellentétben a turmixba tehetünk különféle magvakat, tejtermékeket, aszalványokat, gabonaféléket is.

Ezzel szemben a smoothie a 60-as évekbeli, angolszász kultúra „találmánya”. Nevét a krémesen sima kifejezésből kapta. Turmixgép helyett botmixerrel vagy aprítógéppel szokták készíteni. Eredetileg szigorúan csak gyümölcsök és/vagy zöldségek jéggel pürésített eredménye, szóval tej és egyéb összetevők (pl. zab) hozzáadása nélkül készül."

Annyit tévedtem, hogy vizet írtam jég helyett, valóban a jég az eredeti forma. De továbbra sem tejes, a turmixszal ellentétben.

2021. ápr. 6. 15:31
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

Azért 1950-es évek Amerikájától és az 1960-as Angliájától egy pöppet messze járunk!

Lehet, hogy akkor ez gy indult, viszont a legnagyobb "smoothie helyeken" sem aprítógéppel vagy botmixerrel barkácsolják, hanem turmixgépekkel és millióféle recept született azóta. Tejes is,...de ha nem hiszed ott a Google keress rá!

De segítek:

[link]

2021. ápr. 6. 15:43
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

14, Turmixgép helyett smoothie géppel, merthogy nem ugyanazzal készül a kettő. Mások a pengék, példának okáért azért, mert a smoothie makernek a fagyasztott gyümölccsel is meg kell birkóznia.

Mielőtt ebbe is belekötsz: igen, tudom, hogy léteznek multifunkciós gépek is. És igen, tudom, hogy manapság mindent is kitalálnak és mindenre is van recept, de ettől még igazad nem lesz, hiába erőlködsz: a smoothie és a turmix nem ugyanaz.

2021. ápr. 6. 15:47
 16/18 anonim ***** válasza:
60%

A fene sem vitatkozik veled oldalakon keresztül! Higgy amit akarsz, bánom is én!

2021. ápr. 6. 15:49
 17/18 anonim ***** válasza:
81%
Most lehet mindenféle hülyeséget belemagyarázni, de akkor is ugyanaz lesz.
2021. ápr. 6. 16:21
 18/18 anonim ***** válasza:
A smoothie fejre állt turmix, és van benne jég vagy fagyasztott valami...
2021. szept. 21. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!