Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Müzliszeletet le lehet fagyasz...

Müzliszeletet le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés

A férjem minden reggel azt eszik és inkább készítem én neki, minthogy a bolti egye, de gondoltam megsütöm 2 hétre előre legalább, csak nem tudom, hogy elállna e valahogy.

Zabpehely az alapja és vannak benne magok, meg aszalt és friss gyümölcsök is.

2021. márc. 9. 23:09
 1/3 anonim válasza:
66%

Fagyasztást nem javaslom, utána nem lesz túl jó szerintem.

Nem tudom pontosan hogyan készíted, mit teszel még bele, de hűtőben 1 hétig simán el kéne állnia, ha nincs benne tej. A 2 hét már kérdéses, ehhez élelmiszer-szakértő tud válaszolni.

2021. márc. 10. 01:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Simán lehet. Sütőpapíron helyezném a fagyasztóba a müzli szeleteket, pár óra múlva mehetnek zacskóba, semmi bajuk nem lesz.
2021. márc. 10. 04:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én alapban nem értem a problémát!

A müzliben semmi gyorsan romlandó nincs, így gyakorlatilag hűtés nélkül is eltartható Isten tudja meddig, ennek még nem jártam utána.

A boltokban sem a hűtőben van.

A másik meg az, hogy miért sütöd?

Én mindig sütés nélkül készítem a gyerekeknek, eszerint a recept szerint:

A mennyiségen változtathatsz, de az arányokat vedd figyelembe!

10 dkg zabpehely

3 dkg puffasztott gabonapehely

15 dkg méz

1 dkg pirított szezámmag

1 dkg pirított lenmag

6 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs, apróra vágva

4 dkg pirított, apróra vágott sótlan mogyoró

a bevonáshoz csokoládé(elhagyható)

Elkészítés:

A mézen kívül az összes alapanyagot összekeverjük egy nagyobb tálban. A mézet megmelegítjük egy közepes lábasban, amikor meleg és folyós, akkor hozzáöntjük a száraz keveréket. Alaposan eldolgozzuk, és lassú tűzön 5-6 percig folyamatos kevés mellett hagyjuk, hogy a száraz keverék beigya a mézet. Egy tepsit vagy egy kerámia tálat kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen elosztjuk benne kb. 1,5-2 cm magasságban. Nehezéket helyezünk rá, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük. A szeletek alját márthatjuk olvasztott csokiba.

2021. márc. 10. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!