Müzliszeletet le lehet fagyasztani?
A férjem minden reggel azt eszik és inkább készítem én neki, minthogy a bolti egye, de gondoltam megsütöm 2 hétre előre legalább, csak nem tudom, hogy elállna e valahogy.
Zabpehely az alapja és vannak benne magok, meg aszalt és friss gyümölcsök is.
Fagyasztást nem javaslom, utána nem lesz túl jó szerintem.
Nem tudom pontosan hogyan készíted, mit teszel még bele, de hűtőben 1 hétig simán el kéne állnia, ha nincs benne tej. A 2 hét már kérdéses, ehhez élelmiszer-szakértő tud válaszolni.
Én alapban nem értem a problémát!
A müzliben semmi gyorsan romlandó nincs, így gyakorlatilag hűtés nélkül is eltartható Isten tudja meddig, ennek még nem jártam utána.
A boltokban sem a hűtőben van.
A másik meg az, hogy miért sütöd?
Én mindig sütés nélkül készítem a gyerekeknek, eszerint a recept szerint:
A mennyiségen változtathatsz, de az arányokat vedd figyelembe!
10 dkg zabpehely
3 dkg puffasztott gabonapehely
15 dkg méz
1 dkg pirított szezámmag
1 dkg pirított lenmag
6 dkg tetszőleges aszalt gyümölcs, apróra vágva
4 dkg pirított, apróra vágott sótlan mogyoró
a bevonáshoz csokoládé(elhagyható)
Elkészítés:
A mézen kívül az összes alapanyagot összekeverjük egy nagyobb tálban. A mézet megmelegítjük egy közepes lábasban, amikor meleg és folyós, akkor hozzáöntjük a száraz keveréket. Alaposan eldolgozzuk, és lassú tűzön 5-6 percig folyamatos kevés mellett hagyjuk, hogy a száraz keverék beigya a mézet. Egy tepsit vagy egy kerámia tálat kibélelünk sütőpapírral, és a masszát egyenletesen elosztjuk benne kb. 1,5-2 cm magasságban. Nehezéket helyezünk rá, és legalább 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük. A szeletek alját márthatjuk olvasztott csokiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!