Kedvenc koktélod?
Sziasztok! :)
Ötletekre lenne szükségem:
Neked mi a kedvenc alkoholos koktélod, és hogyan kell azt elkészíteni?
White Russian és Pisco Sour.
Recept: google
Szia! Nekem a Ancestral Maximo.
Ez tulajdonméppen egy szarvagombaolajjal fatwashelt Havana Maximo Old Fashioned házi csokibitterrel és egy shitake-tonkabab sziruppal. Körülötte szferifikált Cucielo Rosso gyöngyök, de azt elhagyhatod, ha nem szeretnéd.
Elkészítése: A Havana Maximot 1/50-ed rész szarvasgombaolajjal levákumozod, majd sous-vide kádban hagyod 4 órára 58 fokon. Ha kész mehet egy éjszakára a fagyóba. Ha kifagyott belőle az olaj, egy pelenkán átszűröd.
Gondolom, a shitake-tonkabab szirup magáért beszél, de vigyázz, hogy ne használj túl sok gombát, mert elviszi az ital ízét!
Bitter: Egy kisebb bourbonos hordónyi adagot kéne egyszerre elkészíteni, mert sajnos ez kis mennyiségekkel nem megy.
140 liter Wray and Nephew 63-at keverd össze a következő fűszerekkel, úgy, hogy a kakaóbab domináljon és a fűszerek össztömege kb 40 kg legyen: kakaóbab, vanília, laraha héj, tárnics, kubeba, fahéj, szegfűbors, coriandermag, cardamom, szerecsendió. Az igy keletkezett keveréket fokold vissza 55%ra és hagyd érni legalább 4 hónapot.
Ha kész, szűrd le finomszűrőn és pelwnkán is, mehet bele 15% csokiszirup. Azt nem nagy őrdöngősség csinálni.
A szferifikált Cucielo picit bonyibb, de ha szeretnéd, azt is leírom, de nem tudom, hogy fog-e kelleni, úgyhogy inkabb majd szólj!
Csinálj egy egyszerű sóoldatot!
Most már minden összetevő megvan.
Egy keverőpohárba öntsd a 60 ml fatwashed Havana Maximot, 2 öntés házi csokibittert, 3 ml shitake-tonka szirupot, pár csepp sóoldatot, és kevergesd jéggel, amíg jó nem lesz a koktélod hígítottsága. ha kész, fractional freezinggel, tisztított vízből készült, gyémánt formájú jégre szűrd!
Remélem, tetszik a koktél, nekem nagy kedcencem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!