A hús Főzés közben ki tud olvadni?
Sziasztok! Párom nem rég ért haza a munkából, és nagyon megkívánta a székelykáposztát. Na most van hús a fagyasztóban hozzá, viszont mondtam neki, hogy az sem kicsi idő, mire azt kiolvasztom, plusz a főzés sem fél óra. Erre azt mondta, rakjam föl főni, aztán főzés közbe majd kiolvad.
Őszintén szólva, én eldobtam, ami a kezembe volt, és mondtam, hogy ki írom ezt kérdésnek, mert így még sosem próbáltam. Szerintetek?
Ha konyhakészen van lefagyasztva, azaz kockázva, akkor minden további nélkül felteheted így.
Legalább az ételbe kerül az az íz és aroma is, ami a kiolvasztáskor kifolyna belőle és menne a lefolyóba.
Nyilvan ki fog olvadni hiszen melegbem lesz, kozben meg megfo a hus (vagyis hat ott all a vizben).
Mi ha nagyon sietunk akkor mikrozunk (igen tudom nem a legjobb dolog, de ez a leggyorsabb szerintem. Ez se jobb mint a fozes:/)
Ha fel van vágva már, minden további nélkül felteheted.
Én van, hogy a gulyást így csinálom, és semmi különbség nincs benne. Ha gulyásnak jó, székelykáposztának is jó lesz...
Illetve én marhahúslevest is szoktam úgy, hogy a fagyasztott leveshúst, csontot hideg vízben odateszem, kiolvasztás nélkül. Az is jó lesz mindig.
Minden további nélkül meg lehet fözni a fagyos húst, a gond csak az, ha nincs összevágva, mert akkor nem egyenletesen fö meg.
De ilyen esetben is kis fözés (20-30 perc) után ha kiveszed a léböl, akkor össze lehet vágni és utána ugyanúgy elkészíteni, ahogy szoktad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!