Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Pörkölt, vagy kapszulás kávé?

Pörkölt, vagy kapszulás kávé?

Figyelt kérdés
Mindig kapszulás kávét iszom, de van pörkölőnk és kotyógós főzőnk, ezért arra gondoltam át szoknék a kotyógós frissen pörkölt kávéra. Olcsóbban kijön? Miben más az íze? Egészségesebb? A kapszulásokba vannak különböző mű dolgok is és ki tudja miből van?

2021. febr. 23. 15:53
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
A kapszulás kávé egyrészt műkávé, nagymértékben környezetszennyező (1 adag 1 kapszula, aztán kuka) és szerintem nem kifejezetten finom. Nekem a kapszulás kávékról mindig a flanc jut az eszembe, hogy kapszula be, 1 gomb és kész a kávé. A kotyogós meg "macerás", legalábbis a kapszuláshoz képest. Nem mellesleg rohadt drága a kotyogóshoz képest...
2021. febr. 23. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

Ne otthon pörkölgesd, hanem vegyél készen, mert nemlesz olyan, amilyennek lennie kellene!

Inkább egy kávédarálóra ruházz be, mert a frissen őrölt kávénak nincs párja.

2021. febr. 23. 16:36
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
A kapszulás rengeteg szemetet termel, én ezért nem iszom
2021. febr. 23. 16:39
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Vannak biológiailag lebomló kapszulák ill a nespresso pl visszagyűjti a kapszulákat
2021. febr. 23. 17:54
 5/10 anonim ***** válasza:
16%

1. Minden kávé pörkölt

2. Kapszula vállogatja, hogy mi van benne. Nespresso kompatibilis kapszulákban őrölt rendes kávé van, semmi más. Dolce Gusto,Tchibo stb instant kávé.

3. Kotyogósban lehet jó kávét főzni, csak 10-ből 9 ember nem tudja hogyan, de valószínűleg olcsóbban kijön.

2021. febr. 23. 19:16
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

Nem minden kávé pörkölt.

[link]

Plusz: Minden multinál kapsz pörköletlen szemeskávét

A többiben igazad van.

2021. febr. 23. 19:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Pörkölt
2021. márc. 2. 10:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Én pl csak a főzöttet szeretem. Nő létemre feketén bírom csak meginni. Kissé kesernyésebb mint a kapszulás (szeribtem) de mindenképen finomabb.
2021. márc. 3. 07:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Ráadásul a kapszulás már nagyon drága
2021. márc. 3. 07:50
 10/10 anonim ***** válasza:

Van szinte minden kapszulás géphez acél tölthető kapszula.

Mivel a kapszulás kávéfőzők nagyobb nyomáson és kisebb vízhőmérséklettel dolgoznak mint a kotyogós, ezért sokkal jobb kávét főzöl velük (most a kotyogós vs tölthető kapszulákra gondolok).

#5: Dolce gustoban sem instant van, hanem rendes kávé.

2021. márc. 26. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!