Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A porcelán bogyó ehető , vagy...

A porcelán bogyó ehető , vagy sem ?

Figyelt kérdés

A magyar weboldalak azt írják hogy mérgező , de az összes angol azt írja hogy emberi fogyasztásra alkalmas , csak nem jó ízű.

Most akkor melyiknek kéne hinnem ?

Gyönyörűen néznek ki , nagyon érdekelne hogy milyen az ízük , megszeretném kóstolni.

A válaszokat előre is köszönöm.

#gyümölcs #mérgezés #bogyó #ehető #Porcelánbogyó #Porcelainberry
2021. febr. 21. 15:28
1 2
 1/13 anonim válasza:
64%

[link]

2 perc lett volna..MÉRGEZŐEK

2021. febr. 21. 15:37
 2/13 A kérdező kommentje:

Ember.

Írtam hogy olvastam angolt és magyart is.

Az volt a kérdés hogy MELYIKNEK kellene hinni , mert mást állítanak.

Nem az hogy linkeljetek be nekem az egyiket , hanem az , hogy aki konyít hozzá , az árulja el nekem hogy melyiknek kellene hinnem.

2021. febr. 21. 15:44
 3/13 anonim válasza:
66%

2.Ilyen hozzáállásal akkor keresd meg magadnak és ellenben én szívességet tettem neked még egy köszönömöt se hallok..pedig ott levan írva mérgező.

szóval..google a barátod...

2021. febr. 21. 15:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Linkelj már valami hivatalos oldalt ahol azt állítják, hogy ehető!
2021. febr. 21. 16:11
 5/13 A kérdező kommentje:

Tessék 4.

[link]

Például ez.

3.

Egy , ha már egyszer elolvastam akkor szívességet ugyan nem tettél nekem azzal hogy belinkelted ide.

Kettő , a kérdés nem az volt hogy melyik oldal mit állít , hanem az hogy melyiknek lehet hinni.

2021. febr. 21. 16:26
 6/13 anonim válasza:
84%

5.Egy , ha már egyszer elolvastam akkor szívességet ugyan nem tettél nekem azzal hogy belinkelted ide

Most akkor melyiknek kéne hinnem ?

ezt kérdezted..én válaszotlam és szerintem az hihető...

ennyit erről...

2021. febr. 21. 16:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én sehol bem olvastam, hogy ehető.
2021. febr. 21. 22:17
 8/13 anonim ***** válasza:
71%

Ember, ez egy dísznövény. Egyáltalán nem mérgező, amíg nem eszed meg.

Most még érthetőbben, hogy te is megértsd: pontosan olyan, mint a tehén szar, alapvetően nem mérgező, de emberi fogyasztásra alkalmatlan.

2021. febr. 25. 08:16
 9/13 A kérdező kommentje:

De az angol oldalak azt írják hogy ehető , meg a róla szóló videókban egy szó se esik arról hogy mérgező lenne , csak az ízét írják le.

Ahol meg azt írják hogy mérgező , ott azt írják hogy nem bizonyított , és hogy azt se tudják hogy mik a tünetek , meg hogy mitől mérgező és hogy az miben mutatkozik meg.

Ezért érdekelt volna hogy valaki aki ért a növényhez , eltudná mondani nekem , vagy mittomén egy biológus.

Az hogy dísznövény az nekem nem mond semmit , a hóbogyó is ehető kis mennyiségben frissen vagy feldolgozva.

2021. febr. 25. 09:47
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ehető. A gombák között is rengeteg van, meg mindenféle növények ezrei, amik nem ehetőek. Egyszerűen nem esszük meg, mert az emberi szervezet számára nem előnyös. Bővebben nem tudok, csak hogy rossz ízű, senki nem eszi meg, de sokan mérgezőnek tartják. Valószínűleg ha megeszel pár szemet, semmi bajod nem lesz, de ne csinálj belőle ivólét vagy főzeléket. Ha mégis csinálnál, kérlek oszd meg velünk a tapasztalataidat, érdeke ! Előre is köszönöm!
2021. febr. 25. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!