Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csak szerintem nem mindegy az...

Csak szerintem nem mindegy az étel ízének, hogy miből és mivel eszed?

Figyelt kérdés
a párom emiatt mindig kiröhög, de szerintem némely étel sokkal finomabb, ha mondjuk villával eszem. valahogy jobban esik. pl ő minden tésztás ételt(meg általában olyanokat, amik villával ehetőek) ő megeszi idehaza kanállal, de szerintem azok villával finomabbak. vagy pl a turmixok, gyümölcsturmixok, ha tányérból, kanállal eszem finom, de pl pohárból nem bírnám meginni, ahogy sokan mások szokták. vagy pl ha tészta van valamilyen szósszal ki nem állhatom, ha össze van keverve, úgy valahogy nem finom, csak ha rá van téve a szósz(apukám pl mindig a köret mellé kéri, sosem rá, mert neki úgy nem jó). csak én vagyok így ezzel vagy más is találkozott már ezzel? persze csak akkor tulajdonítok ennek jelentőséget, ha itthon vagyok, másoknál nem.
2010. aug. 16. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Az étkezésnek meg vannak az illermszabályai,melyek egyben praktikusak is!

Kanállal kell enni a sűrű leveseket mély tányárból. A krémleveseket csészéből inni. Ugyanígy a turmxot is pohárból vagy csészéből kell inni,mert az nem étel,hanem ital.

A második fogást általában késsel-villával kell enni. Kivétel a spagetti,ahhoz kanál és villa kell.

A tészta vagy más köretnél általában a feltétet mellé teszik,ez vonatkozik a pörköltre vagy a szószos ételekre is. Igaz,ennek különösebb jelentősége nincs,mert a tésztával általában összekeveri,aki eszi.

Otthon sem eszem másként,és a családom sem,mint máshol.

2010. aug. 16. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem se, és a nővérem szerint se.:D

Pl.: Vannak olyan kanalak nálunk, amiket rühellek, nővérem meg minden főzeléket villával eszik, mert szerinte az úgy finomabb.. Oké :D

15/f

2010. aug. 16. 22:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek.:) Régen például én csak úgy szerettem a szószokat, mártásokat, hogyha a hús/aranygaluska, stb mellé kerültek és nem rá. Ha rá kerültek már nem akartam megenni, mert az úgy nem volt jó. És én is villás vagyok, húst nem tudnék kanállal enni, tésztákat is villával eszem.:D Hülyeség, de ez van.:D
2010. aug. 16. 22:13
 4/7 anonim ***** válasza:
nem vagy egyedül. nekem volt egy saját tányérom, mindig abból ettem a húslevest. régen eltört :( egyszerűen egy jó darabig nem tudtam megenni a húslevest más tányérból, de mostmár átszoktam egy hasonlóra :D érdekes ez. nálam ilyen megszokás/hangulat kérdés mostanság :D
2010. aug. 16. 23:01
 5/7 anonim ***** válasza:
én a rántott húst kézzel szeretem enni :D
2010. aug. 17. 00:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ez csak szokás kérdése szerintem.A mi családunkban is vannak rigolyások, engem nem érdekel , mindenki úgy eszik ahogy akar. A turmix tányérból való evés kanálla viszont enyhén szólva bizarrnak találom , sosem tudnám úgy enni..
2010. aug. 17. 09:58
 7/7 anonim ***** válasza:
en a rantottat az osszekevert tojast szeretem kezzel enni nem pedig villaval"villazni".apukan a koretet magaba a hust utolag eszi.en csaka folyosabb fozelekeket eszem kanallal.masik rigolya h (nem divatbol!!!)en nagyon keves kaja melle eszem kenyeret.fraszt kapok mikor anyos makaroni melle vagy husleves melle kenyeret ker.szivesen adok de en meg nem birnam enni vele...o meg nelkule :Dvan olyan kaja amit meg kifejezetten csak keseel villaval eszem meg mert ugy erzem finomnak.spagettit nem torom el mikor fozom,anya igen.szerintem ilyenjei mindenkinek vannak.
2010. aug. 18. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!