Hogyan lehet rábizonyítani egy kajáldára, hogy romlott ételt adtak?
Ezen már én is gondolkodtam. Vagyis inkább azon, hogy ha ételmérgezéshez hasonló tüneteket produkálok egy adott étterem kajáitól, azt hogyan lehet bizonyítani, főleg, ha nem tűnik romlottnak.
Elvileg ha bejelentést teszel a Nébihnél, akkor megvigzsgálják az éttermet. Bár megmondom őszintén nekem nem érte meg ezt a hacacárét soha, pedig lenne pár olyan hely, amit érdemes lenne vizsgálni, van ilyenről több rossz tapasztalatom,valamint másoknak is.
Pont emiatt elpártoltunk egy étteremtől nem régiben. Rendszeresen rendeltünk, a kaja rendben volt. Egyszer viszont az étel elfogyasztása után 5 perccel iszonyatos hasi görcsöktől szenvedtünk, ami 10 órán át tartó hasmenéssel, émelygéssel kombinálódott. Eleinte nem az éttermet hibáztattuk, az itthon főzött ételektől semmi bajunk nem volt. Következő héten megint rendeltünk, akkor ugyanez történt. Tuti, hogy az étterem kajája a ludas, pedig látszólag nincs gond az étellel. Én ilyenkor csak elpártolok az étterem mellől, de azt is megértem, aki bejelenti. Így is kéne valószínűleg.
"Köszi! amúgy van az én maradékomból, de az lehet nem lesz jó bizonyíték, mert "otthon is mgromolhatott". Viszont a számla is megvan, hogy mikor vettük."
A számlával meg maradékkal be tudod öket jelenteni, az eléggé kizárt ugyanis, hogy tegnap este vett kaja nálad romlott volna meg - ezt ök egyébként be tudják vizsgálni.
Nekünk innen már 2. alkalommal van rossz élményünk. Egyszer anyukámmal rendeltem bolognait és nejlonzacsi darabka volt benne. Arra még azt mondtuk, hogy biztos véletlen. Mert amúgy finoman szoktam főzni (régebben). De most ez betette a kaput. Fúj!
Én azért szeretném jelenteni, hogy mások ne járjanak így.
A sületlen húson és a romlott nyers húsból készült sült húson is látszik, hogy nem utólag romlott meg. Nyugodtan jelentsd be, az appon keresztül lehet fényképes bejelentést is tenni (le tudod fotózni a maradékot és a számlát is).
Ők is nagyon jól tudják, hogy ennél többet nem kérhetnek bejelentésként és az én tapasztalatom az, hogy véresen komolyan veszik a dolgot (egy élelmiszerboltban vett büdös csirkét jelentettem be).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!