Milyen halaknak nincs hal íze?
Figyelt kérdés
Azért vagyok rá kíváncsi mert nem szeretem a jellegzetes hal ízt. Viszont a pangasius halnak pl nincs hal íze. Így az érdekelne melyik halnak nincs pocsolya illetve erős hal íze mint pl a polipnak. Pl a lazac nagyon érdekelne ízlene e nekem2021. jan. 30. 17:26
1/11 anonim válasza:
Én szeretem a halakat, ezért nem tudom, hogy melyik az, ami még ízlik egy halat nem szeretőnek, de pl a lányom nem szereti, viszont a kb 2x2-es kockákra vágott, paprikás lisztben megforgatott, ropogósra sütött harcsát szereti. Ezen kívül a süllőt, lazacot és főleg a tonhalat ajánlom. Amikor először ettem tonhalat, beleharaptam és azt hittem véletlenül hússzeletet hoztak ki.
2/11 anonim válasza:
Ja és a Metroban szoktam venni fagyasztott tonhal steak szeletet, az még nem olyan durva árban (5.000 körül van/kg)
3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet is kifogom próbálni!
1# egy szóval sem mondtam hogy a polip hal🙂🙂
2021. jan. 30. 17:58
4/11 anonim válasza:
Az összes olajosabb tengeri halnak halas íze van így a lazacnak is, de pl a sarkvidéki szemling kb ugyanaz a halas íz nélkül. A flounder is eléggé lightos ízű meg a tilápia is bár utóbbi itthon gyűjtőnévként fut több halat is adnak a név alatt.
6/11 anonim válasza:
A lazac elég hal ízű. Amúgy a tonhal meg még intenzívebb ízű, de nem tipikus hal íz, hanem tipikus tonhal íz.
Fehér húsú tengeri halakkal próbálkozz. Pl lepényhal. Szálka sincs benne, legalábbis nem sok, árban is elfogadható. Ízre az egyik leggyengébb.
7/11 anonim válasza:
Próbáld ki a kardhalat (marlen, marlin).
8/11 anonim válasza:
A tengeri halaknak nincs pocsolyák íze. Édesvízi halak közül a pisztràngnak nincs. Nagyon finom hal.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat!🙂
2021. jan. 31. 00:09
10/11 anonim válasza:
Ez sokszor az elkészítési módon is múlik. Ha nem szereted a hal ízt, érdemes lenne kipróbálnod a halchips-et. Ez édesvízi halakból is tökéletesen elkészíthető (pontychips) és sokszor ha nem tudnád, hogy halból van, nem is gondolnád.
Persze ez inkább csak nasi, nem egy fő étkezés, de azért finom.
A halfasírt vagy halkolbász szintén olyan étel, ahol a fűszerek dominálnak és elnyomják a halak jellegzetes ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!