Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » DM-s pezsgőtabletákról amelyek...

DM-s pezsgőtabletákról amelyekben vitaminok vannak milyenek?

Figyelt kérdés

Egy gyógyszerésznő a patikában azt mondta hogy azokban semmi nincs és sokat elbír a nyomdafesték és inkább vegyek tőle 5000 forintért suprdynt.

Tényleg semmi nincs ezekben az étrendkiegészítő pezsgőtablettákban? A DM és a németek ezt megengednék? Az áraik 200-500 forint között mozognak.

2021. jan. 1. 01:28
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Ez nem igaz! Fiam szedte őket, és hatásos volt. Sőt, kérdezte az űzemorvost is, szerinte jók. Persze egy multivitaminban több vitamin, ásványi anyag, nyomelem van.
2021. jan. 1. 02:00
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Onnan tudtuk meg hogy hatásos volt, hogy jobb lett a vérképe. Multivitamint szedett, c.vitamint, magnéziumot.
2021. jan. 1. 02:03
 3/7 anonim ***** válasza:
97%
Persze, hogy ezt mondja a gyógyszerész. Szerinted nem azért van ott, hogy eladjon? Marketingel, elad, teljesítmény alapján kap egy kis plusz pénzt a béréhez. Neki mi haszna lenne abból, ha a Dm-eset vennéd meg?
2021. jan. 1. 07:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én iszom őket. A magnézium biztos tuti, akkor a többi fajta miért ne lenne az?

Egy kb. 1 éve leadott rádióműsorban hallottam, hogy nem az ára határozza meg melyik mennyire hatásos.

Ellenőriztek sok márkát, és kiderült, hogy az olcsóbb nem hazudik az összetevőkről, és azok mennyiségéről, míg a drágábbat ezért elmarasztalták, mert nem fedte az igazságot az összetevők táblázat, mennyiségileg.

Az íze meg kimondottan a DM pezsgőtablettának a "legjobb". Egész iható.

2021. jan. 1. 13:19
 5/7 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Írtam egy kb. 60 multivitamint összehasonlító elemzést, de az oldal kitiltással fenyeget, ha megosztom, mert nem szabad egy cikket többször megosztani, még akkor sem, ha ötmilliószor teszik fel ugyanazt a kérdést, amit a cikk megválaszol. Persze magánban elküldhetem, ha érdekel.

Összefoglalva, a dm multivitamin pezsgőtablettája a 8 B-vitaminon kívül még E- és C-vitamint tartalmaz, mindet a minimum napi ajánlott adagban. A Supradynből én kettőt elemeztem ki, mindkettőben vannak még ezen felül plusz vitaminok, némelyik valamivel nagyobb adagban, illetve vannak még ásványi anyagok is, de azokból pont többen is akadályozzák egymást a felszívódásban, nem beszélve az eleve rosszul hasznosuló formáikról. Míg a dm-esből 1 pezsgőtabletta ~13 Ft, a Supradyn adagja 70/100 Ft. Még esetleg a Supradyn Energia az, ami többet nyújt annyiban, hogy van benne egy minimál K-vitamin, meg jód is, de persze az a drágább. A pezsgőtablettás kiszerelésű multiknak az az előnyük, hogy ha már feloldódott vízben - üledék nélkül - az egyben jó felszívódást is jelent.

2021. jan. 2. 20:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Húha Supradynt szedtem sokáig, egyszerűen elszínezi a vizeletem normid módon neonzöld lesz. Elküldöd ez a tanulmányt privátban? Nagyon megköszönném :)
2021. jan. 2. 22:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a szakmai választ!!!
2021. jan. 2. 22:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!