DM-s pezsgőtabletákról amelyekben vitaminok vannak milyenek?
Egy gyógyszerésznő a patikában azt mondta hogy azokban semmi nincs és sokat elbír a nyomdafesték és inkább vegyek tőle 5000 forintért suprdynt.
Tényleg semmi nincs ezekben az étrendkiegészítő pezsgőtablettákban? A DM és a németek ezt megengednék? Az áraik 200-500 forint között mozognak.
Én iszom őket. A magnézium biztos tuti, akkor a többi fajta miért ne lenne az?
Egy kb. 1 éve leadott rádióműsorban hallottam, hogy nem az ára határozza meg melyik mennyire hatásos.
Ellenőriztek sok márkát, és kiderült, hogy az olcsóbb nem hazudik az összetevőkről, és azok mennyiségéről, míg a drágábbat ezért elmarasztalták, mert nem fedte az igazságot az összetevők táblázat, mennyiségileg.
Az íze meg kimondottan a DM pezsgőtablettának a "legjobb". Egész iható.
Írtam egy kb. 60 multivitamint összehasonlító elemzést, de az oldal kitiltással fenyeget, ha megosztom, mert nem szabad egy cikket többször megosztani, még akkor sem, ha ötmilliószor teszik fel ugyanazt a kérdést, amit a cikk megválaszol. Persze magánban elküldhetem, ha érdekel.
Összefoglalva, a dm multivitamin pezsgőtablettája a 8 B-vitaminon kívül még E- és C-vitamint tartalmaz, mindet a minimum napi ajánlott adagban. A Supradynből én kettőt elemeztem ki, mindkettőben vannak még ezen felül plusz vitaminok, némelyik valamivel nagyobb adagban, illetve vannak még ásványi anyagok is, de azokból pont többen is akadályozzák egymást a felszívódásban, nem beszélve az eleve rosszul hasznosuló formáikról. Míg a dm-esből 1 pezsgőtabletta ~13 Ft, a Supradyn adagja 70/100 Ft. Még esetleg a Supradyn Energia az, ami többet nyújt annyiban, hogy van benne egy minimál K-vitamin, meg jód is, de persze az a drágább. A pezsgőtablettás kiszerelésű multiknak az az előnyük, hogy ha már feloldódott vízben - üledék nélkül - az egyben jó felszívódást is jelent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!