Miért, mitől változhatott meg ennyire az ízlésem?
Az elmúlt 1-2 hónapban nagyon megváltozott az ízlésem. A legtöbb hústól hányingerem van, nemcsak az ízüktől, hanem az illatuktól is. A zöldségeket viszont kifejezetten kívánom, leginkább nyersen vagy főzelékként, ez eddig soha nem volt jellemző. A gyümölcsöket eddig nem igazán szerettem, most bizonyos dolgokat (mandarin, kiwi, meggy, szőlő, málna, eper) kifejezetten kívánok. Az édességek közül mindig a krémes dolgokat kedveltem, most nem tudom őket megenni, csak a "szárazabbakat" (kuglóf, keksz, kevert tészta). Teljesen rászoktam a kávéra is, de nem hiszem, hogy a koffein miatt, mert csak alacsony koffeintartalmú műkávékat iszom napi 2 alkalommal (ezelőtt havi 2-4 alkalommal ittam).
Teljesen máshogy étkezem, mint eddig. Ezelőtt nagyon egészségtelenül ettem, jól meg is híztam, de most se eszek egészségesen, mert egy csomó egyszerű szénhidrátot eszek, ami nem jó. Nem direkt változtattam, nem próbáltam máshogy étkezni, egyszerűen olyan, mintha rövid idő alatt kicserélték volna az ízlelőbimbóimat.
Mi lehet ennek az oka? Mitől változhatott meg 1-2 hónap alatt szinte teljesen az ízlésem? Tudok rajta direkt változtatni? (Jó lenne, ha a húsok helyett inkább a kuglófoktól meg a kekszektől undorodnék. :D)
23/L (Terhesség amúgy teljesen ki van zárva, hacsak nem vagyok Szűz Mária.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!