Mi baj van a kínai fokhagymával?
Csak azt lehet róla hallani, hogy nem jó, mi a baj vele?
Elméletileg Dél-Ázsiából származik, és Kína egy része oda tartozik, szóval ott őshonos.
Nincs fokhagyma íze.
Ami Magyarországon terem, jellegzetes, mert a föld, a klíma egészen más.
A fokhagymánkért és pirospaprikánkért a világ minden tájáról idezarándokoltak, amíg az EU ki nem szorította és tönkre nem tette
a termelését, feldolgozását. Egész falvak éltek a fokhagymából pirospaprikából, Makó pedig a vöröshagymából.
Tök mindegy, hogy eredetileg honnan került Európába.
Az a lényeg, hogy meghonosodott és az éghajlat és a föld,
a termelési mód milyen fajtákat produkált.
Hagymában világhatalom voltunk.
Vegyél egyszer egy kínait (ki van vágva a gyökere) és egy magyart (nincs kivágva a gyökere) kóstold meg mindkettőt és utána nem fogsz ilyen kérdést feltenni.
A kínainak a magyarhoz viszonyítva se íze, se bűze.
De ezt az olaszról is elmondhatnánk. Hatalmasak, szépségesek, de a magyar aromásságát meg sem közelítik.
A többi nációét nem ismerem.
Magyar fokhagymának van íze ,illata is
Kínai csak jól néz ki.
Kínában ezer különböző fokhagymát termelnek. Ha a kínai fokhagyma alatt a CBA-ban kapható legolcsóbb fokhagymát értjük, akkor nyilván nem minőséget vásárolunk, de aki egyszer megfordult már Szecsuánban vagy Kantonban, az tudja, hogy elképesztő minőségű fokhagymát, gyömbért, csiliket, vagy épp tofut használnak. Kína nagyjából a világ kulináris közepe, az emberek eléggé tudják, hogy mi minőség.
Ettől függetlenül persze Magyarországon érdemes magyart venni, már csak környezetvédelmi megfontolásokból is, nem beszélve arról, hogy a saját gazdaságunkat erősítjük az ilyen apró gesztusokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!