Mi lett az alábbi ételek, édességek, snackek sorsa? Miért nem kapni már őket?
24 éves vagyok, és most emlékeztem vissza hogy mikor ilyen 3-5-10 éves gyerek voltam, mennyi finomság volt a boltokban, amiket manapság jó pár éve viszont már nem látok. Ilyenekre gondolok:
-Fundy csoki (ebbe matricák is voltak)
-Americana csoki (ebből a kis "rúd" volt a kedvencem a négyzetrácsos mintával, volt sima tej, epres, banános meg hasonlók, rohadt finom volt)
-Joe csoki, a lila csomagos, macskás
-Cheetosból a zig-zag, meg ha jól rémlik egy ideig voltak édes, illetve erősen csípős változatai is
-Danone habjoghurt
-Dex csípős csipsz
Ezekkel nem tudja valaki mi lett? Mind imádtam és már egyiket se találni évek óta. Hasonlót se találni, adott kategóriában főleg gyenge minőségű vackok vannak.
10 perc google keresés után:
- A Fundy csokit gyártó céget kivásárolták a vezetője aláírta, hogy meghatározott ideig nem vesz részt édes ipari tevékenységekben.
- Americana csoki nem hozott elég bevételt tehát kivezették a hazai piacról.
- A Joe csoki Nestle termék volt. Hasonló összetételű termékeke most is van csak más jobban ismert brandjébe építette bele.
- A Cheetos a klasszikus Pepsi snack(mivel a Pepsi anyavállalat a tulajdonosa) stratégiát követve mindig tartott fent bázis termékeket. Viszont mindig vannak olyan termékeik emig ideiglenesen vannak csak piaci forgalomban.
- Habjughurt [link]
Valószínűleg nem volt már akkor piaci igény rá, hogy megérje üzemeltetni azt a külön technológiát ami a gyártásához szükséges
- A Dex-ről nem igazán találtam semmit és a már a 10 perc végén jártam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!