Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyit költötök ételre havonta?

Mennyit költötök ételre havonta?

Figyelt kérdés

Kérlek írjátok le:

- mennyit költötök rá kb.

- hány személyre

- és örülnék, ha olyat is írnátok, hogy hol szoktatok enni pl. főzés, rendelés, menza, stb.

2020. okt. 18. 14:24
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
58%
Hat en meg azt nem ertem, mit lehet kajara kolteni 250 ezer forintot. Maximum ha minden nap etteremben esztek. De ha otthon, akkor hogy? Hanyszor esztek egy nap? Hanyszor nasiztok? Vagy mi van ebben? Nem vagyok anorexias, de se etvagyam se idom nincs egy atlag hetkoznap kb 1500 kalorianal tobbet megenni... es ebben benne van a napi X kave is mar xD Mondjuk amikor munkanelkulikent itthon voltam 1-2 honapot nyaron, teny, hogy tobbet zabaltam, mert untam a fejemet egesz nap.
2020. okt. 18. 19:26
 32/45 anonim válasza:
84%
Közel 90kg vagyok, egész nap eszek de 250k közel nem megy ki az egész családra havonta pedig vagyunk 4-en:D
2020. okt. 18. 19:35
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

“24-es, leírsz egy full anorexiás étrendet, és még én vagyok a helikopter?

Menjél már a fenébe! Oké, nem írtam a kérdésben, hogy normális emberek válaszát várom, de azt gondoltam, hogy világos!“

Akkor talan ird le te magad mire koltessz egy atlag heten, es mit eszel egy atlag nap. Tobbet lehet ugy segiteni. Bar te megerdemled a sorsod, ha nincs ra penzed, akkor ne zabalj, ilyen egyszeru a tortenet.

2020. okt. 18. 20:38
 34/45 anonim ***** válasza:
100%
Eleg nagy a szoras, mert napi 5 es 10 ezer kozott koltok a sajat kajamra, de a kutya is benne van 150 ezerben az biztos (persze ebben benne van minden).
2020. okt. 18. 20:51
 35/45 anonim ***** válasza:
58%
En diler vagyok, az asszony meg ringyo: naponta tobbet koltunk mint ti havonta!
2020. okt. 18. 20:56
 36/45 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Havi max 40-50 ezer/fő, főzni szoktam. Próbálok nem pazarolni, ill. gyakran kapok anyukámtól a kertjéből saját termesztésű, hazai zöldségeket. Nincsenek nagy élelmiszer-igényeim, szinte csak zöldséget meg gyümölcsöt eszek, zabkását, rizst meg hasonló gabonákat, de pl. kenyeret meg péksüteményt se szoktam venni, meg ilyesmiket. Húst, tejterméket nem vásárolok, édességet, hagypományos nassolnivalót, mint chips meg mittomén szintén nem szoktam venni, üdítőt se nagyon, viszont szoktam venni drágábbnak számító dolgokat pl. mogyoróvaj, tahini, kókuszjoghurt, növényi tej, ilyesmit.

Rendelni kb. hetente/kéthetente szoktam, ha épp üres a hűtő, vagy nincs kedvem főzni.

2020. okt. 18. 20:59
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Kb heti 3-szor vásárolunk 10000-15000 ft körül, szóval egy hónapban kb 150000 ft értékben.

Ezen kívül heti egyszer veszünk kínait féláron, ez kb 1000-1500 ft.

Három főre (2 felnőtt és egy 16 éves lány).

2020. okt. 18. 22:31
 38/45 anonim ***** válasza:
51%

40.000 Ft, ebből látok el 2 főt magammal együtt. Ez napi ~667 Ft, ebből kijön egy tepsis pizza, kukoricás rizs rántott párizsias csirkemellel, meg sok más is. De persze néha van olyan, hogy valamelyik evés kimarad, mert mondjuk köztesek vagyunk, vagy épp délelőttösök.

Amit sokan rosszul számolnak, az az, hogy nem minden fogy el azonnal. Mondjuk maradjunk a pizzánál, és a kukoricás rizsnél. Mindkettőre kerül(het) kukorica, így máris nem egy evésre lőttem el 400 Ft-ot, hanem minimum kettőre vagy többre.

Ezen felül a titkom az, hogy nincs pazarlás, ami itthon van, azt meg kell enni, kukába nem kerülhet. Így például 3-4 napig is elég egy kiló kenyér, míg más már másnap kidobja (ismerek ilyet). De ha mondjuk 4 napig kitart egy fazéknyi paprikás krumpli, akkor az van 4 napig.

Nem azt mondom, hogy ez a helyes és követendő példa, de ki lehet jönni ennyiből is, ha a szükség úgy hozza.

2020. okt. 18. 22:50
 39/45 anonim ***** válasza:
83%

Külföldön élünk, átszámolva havi kb. 250 000 - 300 000 Ft-ot, 2 főre. Naponta, 2 naponta főzünk. Itt pl.a hús sokkal drágább, mint magyarországon.

Rendelni nem szoktunk, étterembe nagyon ritkán megyünk, talán a 2.5 év alatt 3x voltunk.

Korábban otthon ameddig egyedül voltam, havi kb. 30 000-ből kijött a kaja, és kb havi 10e-ért rendeltem melóban, 5-10e étterem. De ez 3 éve volt, most már minden többe kerül ott is.

2020. okt. 18. 23:19
 40/45 anonim ***** válasza:
87%

Moat gyorsan átfutottam a szeptember 148k volt a konkrét kaja / vendéglátás, volt ezen felül egy ilyen 30k körüli bevásárlás, de ott meg nem mondom, hogy ebből mennyi a koktélparadicsom meg mennyi a mosószer. Ez nagyjából egy főre, nyilván voltak alkalmak, amikor én hívtam meg asszonyt, de máskor meg ő engem, nagyjából egál.

Ezek elég extrém számok, de mindkettőnek hobbija is jókat enni, egy átlag héten szerintem legalább 3-4 különböző nemzet konyhájából eszünk, itthon is jellemzően elég prémium élelmiszerek vannak sonkáktól a tökmagolajig.

2020. okt. 18. 23:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!