Miért hízlal a kukorica?
100 g szárazon kimért kukoricában 128 kcal van (mármint az ehető részében).
önmagában szerintem nem a kukorica hizlaló, hanem az elkészítési módjai: pl. vajban párolt, olajos pattogatott kukorica stb.
a kukoricának egyébként nem is a kalóriadússágga az érdekes, hanem erőteljesen megemeli a vércukrot többek között a benne levő sok keményítő miatt (a répa, a borsó, a cékla, a sütőtök is ilyen zöldségek).
azért azt még meg kell jegyeznem: az étel önmagában nem hizlal. akkor hízol, ha többet eszel, mint amennyi energiát felélsz.
A kukorica nem zöldség,hanem gabonafajta!
Magas a szénhidráttartalma,akár a búzának,árpának,stb.!
Utolsónál a pont.
A kukorica keményítőt tartalmaz (ebből csinálják az étkezési keményítőt és a kukoricalisztet), ami szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!