Ki milyen házi sandwich receptet tud ami még az egyszerű kategóriába tartozik?
Hadd osszam meg a saját találmányomat:
Óriás luxusszendvics
A szósz hozzávalói (2 főre):
Tejföl (1 pohár)
Kaviár (30 g, lehetőleg orosz)
Metélőhagyma (6 szál) vagy snidling, apróra vágva
Majonéz (1 kávéskanál)
Dom Perignon pezsgő (10-12 csepp)
Só
Bors
Lime lé (frissen facsart, 1 kávéskanál)
A szendvics hozzávalói:
Olasz kenyér (250 g, 2 db)
Serrano sonka (200 g)
Mozzarella sajt (100 g, nyilván olasz)
Főtt tojás (2 db)
Kígyóuborka
Koktélparadicsom (kb. 150 g)
Metélőhagyma (8 szál)
Néha a sima margarinos-parizeres-sajtos szendvicset felturbózom azzal, hogy a tetejét margarin helyett majonézzel vagy mustárral kenem meg. Néha a sajtot ráreszelem a felvágott tetejére és szórok rá 1-2 csipet oregánót és addig mikrózom, amíg a sajt teljesen meg nem olvad. Esetleg rakhatsz bele valamilyen savanyított zöldséget is, pl. savanyú ubit, savanyú vöröshagymát, nyami😚 De ezt inkább a majonézes verzióhoz ajánlom, mustárral elég savas lenne szerintem.
Néha 1 db tojásból csinálok egy kis mini adag rántottát/tükörtojást és berakom egy margarinnal megkent zsömlébe, néha meg is szórom egy kis paprikával, szerintem finom. Múltkor kipróbáltam úgy, hogy a rántottába beletépkedtem egy sajtszeletet, így sütés közben beleolvadt a tojásba, de ezt érdemes minél hamarabb megenni, mert ha nagyon kihűl, a sajt megszilárdul benne egy kicsit és úgy nem olyan étvágygerjesztő.
Néha van, hogy csak sima sajtot olvasztok a kenyérre.
Ha valami desszertesebb jellegűre vágysz, ehetsz egy kis margarinos/mogyoróvajas-lekváros kenyeret is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!