Szeretitek a sajtot? Melyik a kedvenc fajtátok?
Csak az elmúlt napokban volt kb. 3-4 ugyanilyen kérdés....
Gorgonzola, Parmigiano Reggiano, Tiroler Bergkäse, Gruyere, és különféle helyi sajtok Ausztriában/Svájcban/Olaszországban.
Ezek a kedvenceim.
Marvanyok, Camambertek, Fetak, Parmezanok elsosorban, de johetnek a fustolt sajtok es a Palpusztai is.
Aztan kerek sajt, kocka sajt, kislyuku sajt, nagylyuku sajt, zsiros sajt, kemeny sajt, tomlos sajt, lagy sajt, edes sajt, chilis sajt, lapka sajt, novenyi sajt, tehen, kecske, juh, es minden mas, amit kihagytam.
Igen. Kedvencem talán a vörös cheddar és a parmezán, de a jó fajta kecskesajtot és juhsajtot is szeretem.
A büdös és penészes sajtokat nem. A camembert jöhet, de csak rántva. Ha nyersen eszem, akkor a nagyon penészes végét levágom.
Nincs olyanom, hogy kedvenc sajt. Felhasználástól függ, mi a legjobb(legalábbis a számomra).
Pl.: mozzarella a pizzára, parmezán a tésztákra, cheddar egy sonkás szendvicsbe, feta a salátákba, trappista a melegszendvicsre...
Cheddar, gouda, edami, paranyica, mozarella, friss kecskesajt, vagy a piacos lilahagymás tehénsajt ezeket szeretem.
Amit meg se kóstolok az a parmezán, mert annak a szagátál rosszul vagyok, illet a penészes sajtokat is kihagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!