Létezik-e Magyarországon olyan étterem, ahol nem a vegeta por, knorr por és egyéb porokkal "kotyvasztanak"? Nem kellene ezeket az ÁNTSZ-nek betiltania?
Szerintem amiről te beszélsz az egy viszonylag olcsó árakkal dolgozó közétterem közembereknek. Így is baromi nehéz fenntartani manapság egy éttermet, gondolom így tudják a lehetőség szerinti legjobb ár/érték arányt felállítani.
Vannak hagyományőrző csárdák/éttermek, rengeteg. De ott az árak is felfelé módosulnak, ellenben valóban 99%-ban friss és nem módosított élelmiszerekből főznek/sütnek.
Ilyen helyekre csak tehetősebbek járnak, illetve kiemelt alkalmakkor az emberek, esetleg rendezvényeket tartanak ilyen helyeken.
Onnét tudom, mert az egyik rokonom is üzemeltet egy ilyen éttermet. Egy komplett vacsorát (leves, főétel, bor, desszert) körülbelül 8-12 ezer forintból lehet ott kihozni/fő, viszont nem kotyvasztott ételeket eszel mint a sima éttermekben ahol 3 ezer forintból jól laksz...
Sajnos mindennek megvan az ára. Nyilván olcsóbb megvenni az ipari fűszerkeveréket, mint beszállítóktól megvenni a friss zöldséget, szárítani, kikeverni.
Férjem egy jól menő étteremben szakács.
És nekik is ezekkel a porokkal kell főzniük.
És tőle tudom, hogy nagyjából mindenütt így megy.
Sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!