Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Napi 5-6 kávétól lehetek...

Napi 5-6 kávétól lehetek kiszáradva?

Figyelt kérdés
Már a vizeletemen is érezni a kávészagot és a bőröm is nagyon száraz napi 3 liter vizet fogyasztok mellette.

2020. aug. 6. 17:34
1 2
 11/14 Mr.Q77 ***** válasza:
80%

"egészséges embernél, normál folyadék- és táplálék bevitel esetén a mérsékelt kávéfogyasztás a napi vízháztartást nem borítja fel, a napi vizelet mennyisége és minősége nem változik, tehát negatív hatással nincs a szervezetre!"

Lehet a vékonyságod (ill az azt befolyásoló egyedi tesi adottságaid) és a kv kombinációja adja a dehidratált érzést.

Egyébként kor/életszituáció és számos faktor befolyásolhatja ezt a dolgot.

Én napi 3-4 kv-t iszom (40+ vagyok) de ez mindegyik minőségi E.S.E pod nincsenek ilyen tüneteim.

Ellenben fiatalon én is éreztem hasonlót, pláne instant kv-k után. remélem nem 2in1/3in1 vackokat iszol

igyál többet és csökkentsd az adagod 3-4 re. ha lehet igyál valami normális kv-t. ha nincs lehetőséged napközben normális kv-t inni, még az is jobb ha este/reggel kotyogósba lefőzöl magadnak több adagot és termoszba magadnál tartod és azt porciózod nap közben.

2020. aug. 6. 18:35
 12/14 anonim ***** válasza:
5%

Az a baj, hogy nem jo iranyba kevered a kavet es igy artalmas rezgesek keletkeznek a meridianban, ami akut kiszradasra emlekezteto erzesekhez hasonlo dolgokat okozhatnak.

Keverd a kavet ossze-vissza es keresztul es kasul.

2020. aug. 6. 18:42
 13/14 Mr.Q77 ***** válasza:
27%

A napi "egészséges" kv mennyiség meg igencsak változó, egyéni/kultúra/kv típus/kv minőség/erősség függvénye.

Pl Svédeknél (munkahelyen) kb ~ óránként isznak egy kv-t és ezt teljesen normális, de nem ilyen kis adagot hanem minimum 1-2 decis lefőzött kv-t.

Az irodákban minden sarokban van egy kv automata (legalább is ahol én voltam)

2020. aug. 6. 18:42
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
#13 Svédek hosszúkávét isznak tudtommal.
2020. aug. 6. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!