Napi 5-6 kávétól lehetek kiszáradva?
"egészséges embernél, normál folyadék- és táplálék bevitel esetén a mérsékelt kávéfogyasztás a napi vízháztartást nem borítja fel, a napi vizelet mennyisége és minősége nem változik, tehát negatív hatással nincs a szervezetre!"
Lehet a vékonyságod (ill az azt befolyásoló egyedi tesi adottságaid) és a kv kombinációja adja a dehidratált érzést.
Egyébként kor/életszituáció és számos faktor befolyásolhatja ezt a dolgot.
Én napi 3-4 kv-t iszom (40+ vagyok) de ez mindegyik minőségi E.S.E pod nincsenek ilyen tüneteim.
Ellenben fiatalon én is éreztem hasonlót, pláne instant kv-k után. remélem nem 2in1/3in1 vackokat iszol
igyál többet és csökkentsd az adagod 3-4 re. ha lehet igyál valami normális kv-t. ha nincs lehetőséged napközben normális kv-t inni, még az is jobb ha este/reggel kotyogósba lefőzöl magadnak több adagot és termoszba magadnál tartod és azt porciózod nap közben.
Az a baj, hogy nem jo iranyba kevered a kavet es igy artalmas rezgesek keletkeznek a meridianban, ami akut kiszradasra emlekezteto erzesekhez hasonlo dolgokat okozhatnak.
Keverd a kavet ossze-vissza es keresztul es kasul.
A napi "egészséges" kv mennyiség meg igencsak változó, egyéni/kultúra/kv típus/kv minőség/erősség függvénye.
Pl Svédeknél (munkahelyen) kb ~ óránként isznak egy kv-t és ezt teljesen normális, de nem ilyen kis adagot hanem minimum 1-2 decis lefőzött kv-t.
Az irodákban minden sarokban van egy kv automata (legalább is ahol én voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!