Én híve vagyok a jó késeknek, de ki veszi meg ezt ennyiért?
Mindig van egy olyan vevő, aki a legjobbat akarja és pénze is van.
És mindig van egy olyan kínai utánzat, ami töredékébe kerül és még jobban is sikerült, mint az eredeti.
A pénzes vevőt viszont nem érdekli más csak az, hogy drága legyen, mivel azzal lehet felvágni az ismerősi körben.
Szóba került a minőség, hát ennek aztán az ég világon semmi köze a minőséghez!
Ez 95%-ban szín tiszta parasztvakítás.
Egy ilyen darabot csak szonb gyűjtők vesznek, és nem is igen használják, mert arra már sajnálják.
Nekem is vannak jó késeim, közel 3 évtizede vagyok szakács, úgyhogy értékelem is a jó késeket, viszont pont azért, mert ez a munkám , soha nem vennék ilyet. A világ legnagyobb séfje is lehetnék, akkor se.
Mivel hajszál pontosan tudom, hogy egy ilyen méretű késből egy 30-40 ezer ft-os bőven több, mint kielégítő minőségű!
Tehát egy ennek az 5 (!!!) %-ába kerülő késnél jobb minőség (már ha minőségben egyáltalán ki lehet fejezni) teljes mértékben indokolatlan. (is, meg nem is létezik 20-szor jobb minőség)
Nekem meg egy kés munkára kell, nem pózerkodásnak, meg nem arra, hogy a vitrinben mutogassam.
Értelmes szakács nem fog olyan kést megvenni, aminek a használati értéke az a vételár 5%-a, a többi 95% meg munka szempontjából ablakon kidobott pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!