Fűszernövények termesztése mennyire éri meg így?
Figyelt kérdés
Kis lakásban élek, nincs túl sok helyem. Nézegettem recepteket és nagyon sok mindenhez pl friss bazsalikom kell, de elég sok (pl egy marék). Én tucatszám nem tudom termeszteni őket, de egy-egy főnek van bármi értelme?
Mennyi idő után lesz újra levele, ha leszedem? Mennyire igényes növények ezek? Hol lehet beszerezni őket? ( Oviban pl láttam, de ott az van írva hogy fogyasztásra nem alkalmasak. Csak tudnám, hogy akkor mire jók)
2020. ápr. 23. 05:05
1/1 Béla211 válasza:
Általában elég egy marékkal attól függ mennyit főzöl és milyen fűszert használsz a rozmaringgal óvatosan kell báni. Bazsalikom egy éves növény ha most megveszed jövőre biztos kipusztul. Ha veszel cserepeset érdemes nagyobb cserépbe átültetni és szárított szarvas marha trágyát hozzá keverni az ültető közeghez. Különben műtrágyázni kell. Napos helyre kell tenni de a hosszan tűző napot nem igazán szereti leéghet a levele. Ha megfelelően van öntözve és tápanyagban gazdag talajban van ültetve 3-4 naponta szedhető. tesco auschen lidli aldi szoktak lenni szezonálisan még kb ilyen tájban.Minél nagyobb cserépben vannak annál szebbek lesznek. Tapasztalatom alapján. de legjobban a kiültetve érzik magukat. Kakkukfűvel zsályával nem is érdemes kilodni cserépben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!