Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kell elkesziteni a...

Hogy kell elkesziteni a chillis babot?

Figyelt kérdés
2008. nov. 21. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Darált húst kevés vizen megpárolsz, hozzáöntöd a zacskó csilis bab alapot, a konzerv babot, kukoricát. Felöntöd egy - másfél deci vizzel. Összeforralod őket és kész.
2008. nov. 21. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én felsütöm a vöröshagymát olajon, ha üveges, akkor hozzáadom a darált húst és lepirítom kicsit, borsozom (ez nem fontos, de a fűszer nélkül sülő húsnak van egy számomra nem kellemes illata, amit kevés borssal el lehet venni), kevés vizet öntök alá és így pirítom tovább. Ha már nagyjából átsült, akkor rakok bele sűrített paradicsomot, valamint friss paradicsomot is, sózom, jöhet a chili, amiből én édeset és csípőset is használok (édesből a porrá zúzottat, csípősből a darált szárazat), a csípős fajtával vigyázni kell, mert kevésnek tűnő mennyiséggel is durva hatást lehet elérni. Ezt felfőzöm, amíg a friss paradicsom szétfő, a babot és a kukoricát belerakom egyszerre és utána már csak öt percig főzöm együtt, mert én konzerves babot és kukoricát használok, aminek már nem kell nagy főzés. Babkonzervből egyébként én a paradicsomszószosat veszem, az mehet bele kompletten a paradicsomlével együtt. A kukoricáról viszont le kell önteni a levét.
2008. nov. 21. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én annyiban csinálom másképp, mint a Második Válaszoló, hogy a paradicsompürét akkor adom hozzá, amikor először elfőtt a leve a husinak. Kicsit pirítom, majd jöhet a pici víz... stb. A többi megegyezik.

A hagymát én szálasra szoktam vágni. Néha pirítok alá bacont.

Üdv.

2008. nov. 24. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:

én úgy csinálom hogy : adott kb 2-3 doboz bab konzert lehetőleg chilis babhoz valót. :D van a mexikó-i alap(por)

és 4-5 szál füstölt virsli de nem ilyen gagyi márkás hanem minőségibb. és egy konzerv kukorica(én bonduelle-t használok) nagyon kevés olajat öntök a serpenyőbe megvárom még kellő képp felmelegszik és belerakom a virslit kicsit megpirtódik ezután beleöntöm a 2-3konzervet keverem kutyulom közben megcsinálom az alapot 3deci vizzel összekeverem egy tányérban ha csomómentesre készvan belerakom a kukoricát az alapba közben kevergetem a babot. egy kis idő után bele öntöm az alapot és a kukoricát. ezt kavarom kb 5 percig és nagoyn nagyon nagyon finom lessz a végén .:D friss puha kenyérrel imádom :) midnen hétvégén megcsinálom de van mikor hétközben is mert megkívánom :D

2011. jún. 23. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!