Ha aránylag sok ételt felhalmoztatok mostanra (hetekre) de kapnátok egy autot egy napra (nincs autotok) kihasználnátok arra h annyi ételt vegyetek amennyit csak tudtok vele? Ha igen, miből mennyit vennétek?
Azért a járvány nem vonzza magával a természeti csapásokat meg a terrorista támadásokat.
Minden gonoszság nélkül, de szerintem kicsit kevesebb híreket nézzél és foglald le magad valami jó könnyed regénnyel, vagy rejtvénnyel. Én is félek a vírustól alapbetegségeim miatt, de idáig azért még én sem jutottam el. Pedig már én is kiakasztottam néhányszor a férjem.
Egyébként ha az egészségességet is figyelembe akarod venni a táplálkozásban, akkor egy-két hétnél tovább nem húzhatod a vásárlást. A zöldség, gyümölcs tovább nem igen bírja. Tehát azokból nagyobb mennyiséget nem lehet felvásárolni.
1) az emberek többségének alapvetően annyi kajája van otthon, amiről ő ugyan úgy gondolja, hogy 2 hétre elég, de ha kiszámolná a kalóriákat, meg a makrókat, akkor rájönne, hogy alapvetően akár 4-5 hétre is bőven elég kaja áll a rendelkezésére
2) tele vannak a boltok, senki nem fog éhen halni
3) attól még nincs szükségem több kajára, hogy éppen kocsikázva is tudnék menni a boltba
4) nem lesznek áramszünetek, ha meg igen, akkor is max pár órás karbantartási kimaradások, a frigód meg 12-24 órát ki kell bírjon mérettől függően
5) <facepalm>
2) tele vannak a boltok, senki nem fog éhen halni
3) attól még nincs szükségem több kajára, hogy éppen kocsikázva is tudnék menni a boltba
4) nem lesznek áramszünetek, ha meg igen, akkor is max pár órás karbantartási kimaradások, a frigód meg 12-24 órát ki kell bírjon mérettől függően
nem éhenhalásrol van szo, hanem élhetbb életről egy sulyosbodo helyzetben. a öbbik meg csak joslások, a mi életunkben még nem volt ilyesmi, igy minden ami a jövöre szol, csak találgatás. te valoszinuleg 2 hete azt mondtad volna, hogy az se lesz, ami most van.
"
3) attól még nincs szükségem több kajára, hogy éppen kocsikázva is tudnék menni a boltba"
nem több kaja kell, hanem hosszabb időre. az alapproblémát se értetted meg.
te mit nem értesz a rendeletből? boltba mehetsz....2 hetente elmész egy közepes bevásárlásra 6-15 ezerért és megvan a kajád, nem tudom mi a fenéért kell az apokalipszisre készülni,csak mert 9-12-ig nem mehetsz el a közértbe
én ma 4 boltban voltam, ebből egy tesco, a másik 3 villamossági
mert az első 2 villamosságiban nem kaptam olyan elemet, ami kellett volna - sehol nem volt tömegnyomor
tescoban meg normál hétköznap délelőtti forgalom volt.
A hülyeség szajkózása és ész nélküli bevásárlás helyett inkább köszönd szépen meg a vendéglátósoknak és kereskedelmiseknek, hogy bemennek dolgozni, mivel ők az egészségügyisek után a következő legjobban veszélyeztetett csoport.---> azért mert van egy járvány, még nem kell eszetlenül élelmiszert pocsékolni...amit most felvásárolnál, annak a fele a kukában fog landolni...inkább utalj át egy 5000-t az Élelmiszerbanknak hatalmas nagybevásárlás helyett, ők is jól járnak és te sem költesz feleslegesen olyanra, ami később rádromlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!