Ha a gyümölcsöt a csap alatt mosom meg, mit segít rajta?
A gyümölcs felületen kórokozók vannak. Ezek a természetes közegből kerülnek a gyümölcsre. Érdemes megmosni, hogy ezeket a kórokozókat eltávolítsad.
Ellenben a gyümölcsnek van egy saját maga által előállított védő mechanizmusa, ami őt tovább tartósítja. Általában ez egy viaszos réteg, vagy apró szőr szerű valami. Mosás után ez a védelmi réteg is veszít a lényegéből. Így gyorsabban romlik mosás után.
Éves előtt mossad meg. Tároláshoz nem kell megmosni.
Aztán vannak gyümölcsök, amiket megpucolunk, mint a mandarin, narancs, banán. Ezeket nem szoktuk mosni. De egy influenza szezonban valaki jól megköpködi ezeket, vagy összefogdossa a tenyerébe tüszentés után, akkor vajon a pucolás közben is fertőzhet a virus?
Dinnye esetén mindig megmosom, mert vágás közben könnyen bele lehet vinni a húsába a felületén tömeges számba lévő baktériumokat és féreg petéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!