Milyen fűszernövény lehet ez? Lilás-zöldes, hosszú levelei vannak, és még mindig él! 😂 Aldiból vettem, elvileg thai fűszer.
Az Aldiban vettem még kora nyáron egy fűszernövény triót, volt benne thai bazsalikom, koriander és ez a növény. Előző kettő már elpusztult, de a 3. életben maradt, sőt, a verandán lakva még új leveleket is hoz. 10 fok körul van ott min.
Kép:
Az egyik cserépben elpusztult a fűszer, de kikelt valami gyom. :)
Csípj le egy darabot a leveléből, meglátod, lesz-e valami jellegzetes íze vagy illata. Ha véletlenül fűszer, akkor is 99 %, hogy a termése a fűszer, nem a levele, de akkor se sima fűízű meg -szagú lesz a levele.
A rukkola az kizárható. És nem is fűszernövény.
Nem lehet, hogy a "miz" az a "fűszernövény mix" második fele?
Ha nem tudod, mi ez, akkor mitől vagy biztos, hogy fűszer, és nem csak egy véletlenül kikelt gyom?
Csak nem hagyott nyugodni, és addig kutattam.
Ruby mizuna
Óriás vörös ázsiai saláta.
Valóban nem fűszer, de nem is gyom, te jó ég, hogyan is lehetne ilyen fizimiskával??
3 növény volt egyszerre a cserépben, amikor megvettem. Ez az egy maradt meg, és nőtt meg a többszörösére.
Különben a rukkola sem áll messze, mert szintén van vörös változata, és az is az ázsiai konyha alapanyaga.
# 5
A rukkolák nem nagyon szoktak ilyen nagy lapuleveleket nevelni. Főleg nem alsó levélként. A levélforma se stimmel egészen. De azért van távoli rokonság, az biztos.
# 6
A keresztesvirágú gyomok közt is vannak hasonlóak. (Hogy keresztesvirágú, azt fel lehetett tételezni a növény szerkezete alapján, nekem első látásra a repce ugrott be.)
Jól guglizol, az biztos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!