Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vettem hekk halat holnap...

Vettem hekk halat holnap ebédre kisütném. Lenne pár kérdésem. Többi lent. (? )

Figyelt kérdés
A halak kb 1-2 cm vastagok. Bepanírozom. Mennyi ideig süssem? Mennyire kell besóznom? Csak sózni kell?
2010. júl. 20. 23:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Amíg piros nem lesz, márha paprikás lisztben sütöd... Jah és alaposan be kell sózni... Így biztos finom lesz... :)
2010. júl. 20. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszike:) Amúgy ez a paprikás lisztes dolog hogy van? Fele fele arányban a paprika meg a liszt? Vagy mennyi paprika kell a liszthez? És csak egyszer, picit forgatom bele, vagy mennyire legyen lisztes? Bocsi, de full kezdő vagyok, még sose csináltam ilyet:$
2010. júl. 21. 00:01
 3/11 anonim ***** válasza:
a paprikás lisztes dolgot nemtudom de sztem nem kell bele annira sok paprika szóval a fele-fele arány az sok sztem, de igazából azt akartam mondani h multkor mi is vettünk és én nem tudtam h büdös a hekk és a mamám mondta h tejbe kell beáztatni h ne legyen büdös, szóval remélem segítettem vmit:)
2010. júl. 21. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen:) Köszike:) Közben én is olvasgattam neten, hogy tejbe (+lehet bele nyomni fokhagymát) kell áztatni. De a liszt, paprika arányát továbbra sem tudom:(
2010. júl. 21. 00:47
 5/11 anonim ***** válasza:
közben nézelődtem én is sztem pl 5 dkg liszthez tegyél 1-2 kávéskanálnyi paprikát
2010. júl. 21. 02:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

szia!nehogy fele arányban tegyél paprikát!annyi lisztet vegyél ki amnnyit gondolsz, hogy kényelmesen meg tudod forgatni a halszeleteket.ahhoz annyi pirospaprikát tegyél, hogy jó erősrózsaszín legyen a liszt.

ha többet tennél vele, agyonégne a halad.

de szerintem a hekk panírban sokkal finomabb. a paprikásliszt a keszegfélékhez való.

üdv.

2010. júl. 21. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindkettőtöknek:) majd mindjárt sütöm, csak még a tejben ázik:) Kíváncsi leszek az eredményre:)
2010. júl. 21. 10:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi soha nem áztatjuk tejbe. A halnak normális, ha halszaga van.

Ha tettél bele fokhagymát (a tejbe), ne keverd a fűszereket.

A paprikás liszt ettől függetlenül illik a hekkhez, a strandon is így árulják.

Ha fagyasztottan vetted, ki kell nyomkodni belőle a fölösleges vizet (tejet), különben szétesik sütés közben.

2010. júl. 21. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek aki írt!:)

Nagyon finom lett. Hagytam egy órát ázni a fokhagymás tejben, aztán besóztam majd a paprikás lisztbe forgatva kisütöttem:) Ja egyébként a paprika mellett egy kis borsot is tettem a liszthez:) Rizzsel és majonézes kukoricával tálaltam:) sikert aratott:)

17/L

2010. júl. 21. 14:51
 10/11 anonim ***** válasza:

szia! gratulálok, nagyon ügyes vagy. még egy tanácsot adok Neked, ha legközelebb halat szeretnél csinálni. a Pangasius halfilé sokkal finomabb, mint a heck és gyakran van akcióban . péntektől pl 1500 ft. fásfél kiló a tescóban.

azt nem kell tejben áztatni, mert nem intezív halízű,viszont rendkívül finom.

ki kell olvasztani, mikor már kézzel levehető a jégpáncél

róla, lehet panírozni.

ezt szeletenként vízben fagyasztják, azért van rajta a vastag jég.

további sok sikert a konyhában.

üdv-nagyi-

2010. júl. 22. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!