Emlékeztek még arra a sütire, hogy négercsók? Ez nem rasszizmus?
A Negró-t is perelték már valami feketék, mert a néger szó rasszista "becézésének" vették, meg az se segített, hogy egy korom fekete munkás látható a csomagoláson. Akit érdekel nézzen rá a cikkre.
Van pár olyan négercsók doboz, amin egy vaskos szájú néger karikatúra látható, szerintem ez kimeriti a rasszizmus fogalmát.
Nem a négercsók névvel lenne baj szerintem. Kb mintha mi azon háborognánk, hogy van olyan étel hogy magyar gulyásleves.
Sokszor írták már itt hogy isten igazából nem azzal van a baj, hogy cigány, néger, arab, török, román, magyar, hanem ha jelző van előtte. Ha valakitől megkérdezed, hogy román-e nem fog megsértődni. De ha megkérdezed, hogy te is szőrös talpú román vagy? akkor már azt sértésnek veheti. Engem se zavar ha magyar-nak hívnak. Kit érdekel?? De lehet lenne olyan jelző mikor sértőnek találnám.
(Sok embert cigányoztam már le, mert a cigány az cigány, nem roma. Egy se szólt érte, mert nem veszik sértésnek alapból a szót. A baj ott van csak mikor műveletlen paraszt az illető és semmit nem tud a kultúrájáról. Az olyan sértésnek fogja venni a cigány szót is. De aki pl beszéli a nyelvet, tisztában van a hagyományokkal az nem fogja sértőnek venni. Gondolom hasonló a négereknél is.)
A negró cég is ezzel védekezett, hogy semmi rasszizmus nincs ebbe. Elég vicces volt az egész történet.
A kérdezőnek meg csak annyit, hogy én amúgy a feketét sértőbbnek találnám. Mert az az illedelmes megszólítás hogy black. Nem tudom ha engem valaki csak fehérezne elég furán érezném magam tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!