Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Emlékeztek még arra a sütire,...

Emlékeztek még arra a sütire, hogy négercsók? Ez nem rasszizmus?

Figyelt kérdés
Mit szólnának a feketék erre? Egyáltalán honnan jött ez a név?
2019. dec. 23. 22:01
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Lehetne mondjuk feketecsók. De amúgy mi köze van egy rassznak ehhez a sütihez? Nem is értem. Mitől csók? Segítsetek, nem tudok aludni, amíg választ nem kapok.
2019. dec. 23. 22:03
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Maga mint a “néger” nem egy rasszista szó. Ha az lenne a neve, hogy ni**ercsók, na akkor az lenne.
2019. dec. 23. 22:08
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Habcsók csokibevonattal, ezért néger. Amúgy a néger szó feketét jelent.
2019. dec. 23. 22:09
 4/16 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
A cigánypecsenye rasszista? És a zsidócseresznye? A törökméz?
2019. dec. 23. 22:13
 5/16 anonim válasza:
100%
Fuldoklom mert romaútra tévedt az afropuszi :D
2019. dec. 23. 22:26
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

A Negró-t is perelték már valami feketék, mert a néger szó rasszista "becézésének" vették, meg az se segített, hogy egy korom fekete munkás látható a csomagoláson. Akit érdekel nézzen rá a cikkre.

Van pár olyan négercsók doboz, amin egy vaskos szájú néger karikatúra látható, szerintem ez kimeriti a rasszizmus fogalmát.

Nem a négercsók névvel lenne baj szerintem. Kb mintha mi azon háborognánk, hogy van olyan étel hogy magyar gulyásleves.

Sokszor írták már itt hogy isten igazából nem azzal van a baj, hogy cigány, néger, arab, török, román, magyar, hanem ha jelző van előtte. Ha valakitől megkérdezed, hogy román-e nem fog megsértődni. De ha megkérdezed, hogy te is szőrös talpú román vagy? akkor már azt sértésnek veheti. Engem se zavar ha magyar-nak hívnak. Kit érdekel?? De lehet lenne olyan jelző mikor sértőnek találnám.

(Sok embert cigányoztam már le, mert a cigány az cigány, nem roma. Egy se szólt érte, mert nem veszik sértésnek alapból a szót. A baj ott van csak mikor műveletlen paraszt az illető és semmit nem tud a kultúrájáról. Az olyan sértésnek fogja venni a cigány szót is. De aki pl beszéli a nyelvet, tisztában van a hagyományokkal az nem fogja sértőnek venni. Gondolom hasonló a négereknél is.)

2019. dec. 23. 22:36
 7/16 anonim ***** válasza:
88%
A negrót, Pietro Negró találta fel akiről el lett nevezve, így semmi köze a négerhez se afrikai se afroamerikaiakhoz.
2019. dec. 23. 22:57
 8/16 A kérdező kommentje:
De a néger is sértő, azt sem használhatjátok előttük. (Vagy próbáljátok ki😀) A zsidócseresznye meg más, a zsidó szóra nincs más alternatíva, az nem negatív jelző. Mondom, lehetne feketecsók akár.
2019. dec. 24. 08:33
 9/16 anonim ***** válasza:
78%

A negró cég is ezzel védekezett, hogy semmi rasszizmus nincs ebbe. Elég vicces volt az egész történet.

A kérdezőnek meg csak annyit, hogy én amúgy a feketét sértőbbnek találnám. Mert az az illedelmes megszólítás hogy black. Nem tudom ha engem valaki csak fehérezne elég furán érezném magam tőle.

2019. dec. 24. 10:51
 10/16 anonim ***** válasza:
28%
Az egyik ismim a négercsók gyárban dolgzik, én úgy tudom át lett nevezve, hogy cukorhabsüveg csokádéval, sokáig így gyártották már.
2019. dec. 24. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!