Öntöttvas edénybe, serpenyőbe miért jobb sütni-főzni?
Figyelt kérdés
Pedig dögnehéz....2019. szept. 27. 21:32
1/5 anonim válasza:
mert vastagabbak, jobban eloszlika hő a felületén.
öntött vas fazékban nehezebben ég oda akaja mint egy olcsó kinai vékony lemezből préselt fazékban:)
2/5 anonim válasza:
Az öntöttvas csak egy nosztalgiás divathullám.
Pehelykönnyű és könnyen elmosható teflonokat használok.
Azután kb. évente kidobom őket és veszek újakat.
Az öntöttvassal meg egy életen át kínlódhatsz.
Viszont betörők ellen mindenképpen az öntöttvas a célszerűbb!
:)
3/5 anonim válasza:
Valóban az öntöttvasban nehezebb főzni mint a teflonban, de a mesterszakácsok nem hiába esküsznek rá (nem reklám miatt használják hanem mert abban lehet jót főzni). Ráadásul 20 évig simán használhatod, sütőbe is teheted.
5/5 anonim válasza:
Egyenletesen oszlik el a hő, így kevésbé ég oda az étel; lassan, egyenletesen melegszik át, ugyanígy adja át a hőt is. Nem fogod "lekeverni" a tűzhelyről. Könnyű tisztítani, mindent kibír.
Pont a hőeloszlása miatt sokkal jobb benne főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!