Mi a kedvenc sütid?
Francia krémes:
Hozzávalók:
* 50 dkg fagyasztott leveles tészta
* A krémhez:
* 7 tojás
* 8,4 dl tej
* 14 dkg liszt
* 21 dkg cukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 csomag zselatin
* A tejszínhabhoz:
* 5 dl habtejszín
* 2 csomag vaníliás cukor
* 3 kanál porcukor
* 1 csomag zselatin fix
A fagyasztott leveles tésztát felengedjük. Két lapot nyújtunk belőle tepsi nagyságúra (40x24 cm). 10-15 perc alatt külön-külön megsütjük a lapokat. A krémhez kettéválasztjuk a tojásokat. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a cukor 2/3-ával, és félretesszük. A maradék cukrot a tojások sárgájával, a liszttel, a vaníliás cukrokkal és a tej 1/3-ával kikeverjük. A többi tejet felforraljuk. Mikor felforrt a tej, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos-lisztes krémet, és olyan sűrűre főzzük, hogy elváljon az edény aljától. Félrehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a tojáshabot. A zselatint 8 kanál vízzel felmelegítjük, és a krémhez adjuk. A krémet még forrón rákenjük az egyik lapunkra, és kihűtjük. Ha kihűlt, a tejszínhabot felverjük a zselatin fix-szel a csomagoláson látható utasítások szerint. A tejszínhabot a krém tetejére kenjük. A második lapot egyforma kockákra vágjuk, és rácsúsztatjuk a tetejére. Pár órára hűtőbe tesszük. Én porcukorral szórom meg a tetejét, bátrabbak próbálkozhatnak fondant-nal is! Kb. 16 nagy szelet jön ki ebből az adagból.
Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.
kedvenc nincs, de szeretem:
- a gyümölcstortát, úgy ahogyan anyutól tanultam a tészta receptjét (de csak ezzel szeretem, ez tuti finom)
- a profiterollt (ez egy kicsit macerás, így nem nagyon szoktam készíteni, csak ritkán)
De az igazat megvallva nagyon sok újat ki szoktam próbálni, így nincs olyan, amit évente 2-3 alkalomnál töbször sütnék. Csak a gyümölcstorta.
Ja, és a PUDING :) azt is nagyon szeretjük, és a tejbegrízt, lekvárralvagy nutellával a pohár alján.
ja, bocsi, most látom, hogy recept is kell.
Szóval:
Gyümölcstorta alap:
4 tojás
14 dkg liszt
18 dkg cukor
10 dkg vaj
A tojásfehérjét habbá verjük, majd a sárgáját egyenként hozzákeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, végül a meleg vajat. Jól kivajazott, lisztezett formába öntjük, közepes sütőben sütjük. (melegen szedjük ki a formából. (nagyon finom, próbáljátok ki, szerintem megéri, egyszerű.)
Az igazat megvallva, én mindent egyszerre kavarok össze, nem adagolgatom egyesével. Egy kicsit magasabb lesz, ha a felvert tojásfehérjét utólag belekavarom.
tiramisu
recept a mascarpone dobozán.. :)
piskóta: 6db tojás, 6ek. cukor,1csg. van.cukor 6 e.k. liszt, 1 csg. sütőpor
hab:5 dl Hullala, KB. 20dkg cukor , kb. 10-15 összenyomott málna vagy eper.
tetejére: csoki reszelék vagy tortadara
HIHETETLEN GYORS AKÁR ÜNNEPI , VENDÉGVÁRÓ
muffin :
kokuszos kávés :
*
1/2 césze margarin (nem olvasztott)
*
1/2 césze cukor
*
1/2 césze barnacukor
*
2 tojás
*
1 és 3/4 césze liszt
*
1 evőkanál sütőpor
*
csipet só
*
1/2 csésze erős főzött kávé
*
1/3 csésze tej
*
2 teáskanál vaníliaaroma
*
1/2 csésze apróra vágott (nem darált) dió
*
3/4 csésze kókuszreszelék
*
1/4 teáskanál mandulaaroma (elhagyható)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffin formát pedig kivajazzuk. Egy nagy tálban habosra keverjük a margarint, a kétfajta cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Egy másik tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Összekeverjük a kávét, a tejet és az aromákat, majd hozzáadjuk a kikevert cukros margarinhoz. Végült hozzáadjuk a lisztes keveréket is. Belekeverjük a kókuszt és a diót és belekanalazzuk a formákba. 25-35 percig sütjük.
Tipp: Dió helyett csokidarabokat is tehetünk bele.
3csokis muffin:
*
150g vaj
*
100g megolvasztott tejcsoki
*
3 ek barnacukor
*
2 tojás
*
200g liszt
*
1 sütőpor
*
1 tábla fehércsoki + 50ml tejszín
*
1 tábla étcsoki
Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejcsokival, cukorral és a tojások sárgájával. A lisztet és a sütőport is elkeverjük egymással majd hozzáadjuk az előző masszához. Belekeverjük az étcsokidarabokat utána beleforgatjuk az enyhén felvert tojáshabot. 20-25 percig sütjük 180 fokon. Ha kisült a tetejét az olvasztott fehércsokis-tejszínes mázzal bekenjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!