Miért pattog a pattogatott kukorica?
Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 19:53
3/5 anonim válasza:
a szem héja erôs és a belseje jól vezeti a hôt.
4/5 anonim válasza:
A nedves belső részében gőz keletkezik és az "veti" szét a külső burkot.
5/5 anonim válasza:
A pattogatni való kukoricát, amikor elkezded melegíteni a belsejében lévő víz is melegszik és mivel a térfogat nem változik csak a hőmérséklet a belsejében a nagy nyomás és hőmérséklet miatt zselés anyag keletkezik. Amikor a burok már nem bírja tovább felreped és ez a zselés cucc oxigén hatására tágulni kezd és kilövell arra, amerre a repedés van...a kinti hőmérsékleten pedig megszilárdul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!